L’Ajuntament de Barcelona ultima la internalització dels treballadors de la societat Bagursa

L'empresa, una Societat Anònima amb tot el capital en mans del municipi, realitza la promoció, gestió i execució d'activitats urbanístiques

Tomeu Ferrer
 
 
 
A Barcelona hi ha deu oficines del consorci de l'Habitatge, foto TOMEU FERRER

A Barcelona hi ha deu oficines del consorci de l’Habitatge, foto TOMEU FERRER

L’Ajuntament de Barcelona, seguint la seva política d’internalitzar feines i serveis que consideren que hauria de gestionar directament el consistori té avançat el procés per integrar el personal de l’empresa Bagursa. Es tracta d’una societat anònima de la qual l’Ajuntament té totes les accions, destinada a la gestió urbanística de la ciutat, segons han comunicat fonts de l’equip de govern als sindicats majoritaris al consistori.

Un cop comunicada la intenció d’assumir directament la gestió de Bagursa, s’obre un període d’anàlisi de cada un dels llocs de treball que s’haurien d’integrar a l’estructura municipal. D’entrada se sap que 67 persones podrien anar a l’administració vinculada amb la vivenda, segurament al Patronat Municipal de l’Habitatge. Tot fa pensar que aquestes persones es mantindrien a les oficines d’informació d’habitatge per als ciutadans, i altres 62 s’adscriurien a l’àrea d’urbanisme, segons ha explicat Maria Rosa Tomàs, secretària general de la Secció Sindical de CCOO a l’Ajuntament de Barcelona.

A més, l’Ajuntament posarà en marxa un concurs per adjudicar la concessió del servei anomenat frontal de les oficines d’habitatge de Barcelona, que té l’empresa Qualitel, dedicada a màrqueting telefònic, tot i que els 24 treballadors que l’assumien es dedicaven exclusivament a atendre les persones que demanaven informació in situ a les esmentades oficines, que gestionava Bagursa. La incorporació de les persones que treballaven al frontal es fa tot i que després d’una denúncia de part del col·lectiu, els tribunals van donar la raó al consistori.

Segons fonts sindicals, un cop s’adjudiqui el servei a una empresa i que tots els treballadors tinguin la categoria de fixos es podrà iniciar la contractació directa per part de l’Ajuntament, que es faria a partir de l’article de l’Estatut dels Treballadors que permet la subrogació mantenint les categories i les condicions de treball anteriors.

La gestió directa de serveis per part de l’Ajuntament forma part de la filosofia del seu equip de govern. Però, a aquesta línia d’acció hi contribueix el compromís municipal de construir en deu anys 8.854 nous pisos, el 80% destinats a lloguer. Per aquest motiu es reforçaran tots els serveis d’informació i suport als ciutadans que vulguin accedir a les promocions públiques, tant les de lloguer com les de nova construcció, segons fonts laborals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*