L’Ajuntament de Barcelona aprova una declaració en favor dels 27 encausats de la UAB

La moció presentada per Barcelona en Comú troba ' desproporcionades' les penes que es demanen a 25 estudiants, un professor i un treballador de la Universitat

Redacció
 
 
 
Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant durant la roda de premsa a la UAB / @CGTEnsenyament

Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant durant la roda de premsa a la UAB / @CGTEnsenyament

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per majoria, en la comissió de drets de ciutadania, una declaració solidària amb els afectats del procés 27 i més, que tenen un procés penal amb peticions de penes de’11 a 14 anys per tots els implicats.

La declaració ha estat presentada conjuntament per Barcelona en Comú, i ha comptat amb el suport del grup de govern, també de la CUP, de PSC i ERC. Al seu torn, els grup municipals de CiU i Cs s’han abstingut, mentre que el Partit Popular ha votat en contra.

Els fets objecte de la moció es van produir a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a colofó a les mobilitzacions realitzades pels estudiants durant els anys 2012 i 2013. De fet, la part principal de l’acusació té a veure amb l’ocupació del rectorat i amb una roda de premsa en què es va explicar el contingut polític de l’acció.

La proposició aprovada té categoria de declaració institucional. En el primer punt mostra el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la universitat pública, gratuïta i de qualitat. En segon lloc es reivindica el dret dels ciutadans a la protesta. En aquest sentit, el consistori mostra la seva solidaritat amb els 27 membres de la comunitat universitària afectats pel processament. El tercer punt insta “les parts implicades a buscar una solució que eviti l’entrada en presó de les persones acusades pels fets objecte de judici”.

El consistori de la capital de Catalunya expressa també, en la declaració aprovada, la seva preocupació per les peticions de presó contingudes en l’escrit d’acusació del ministeri fiscal, que considera “totalment desproporcionades”. En aquest sentit es considera que el cas fa pensar en el risc que per primera vegada en els darrers 40 anys, accions de dissidència universitària “puguin dur algun membre de la comunitat universitària a la presó”.

Declaracions semblants a Girona, Badalona i la Diputació de Barcelona

La declaració s’afegeix a altres en sentit semblant aprovades pel consistori de Girona, el de Badalona o la Diputació de Barcelona.

La setmana passada la CGT va fer a Barcelona una manifestació per sorpresa per donar suport al seu secretari general i a la resta d’implicats en el procés dels 27.

Sense que consti una relació causa efecte, dimarts passat van cremar a Terrassa el cotxe d’Ermengol Gassiot.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*