La vaga general per la recuperació salarial, la negociació col·lectiva i l’increment de les pensions va agafant cos

La concentració de delegats de CCOO i UGT de Catalunya d'aquest dimarts 22 de maig davant la seu del Foment del Treball ha servit perquè els secretaris generals dels dos sindicats hagin advertit que si les patronals no s'asseuen a dialogar per trobar solucions a les reivindicacions laborals «no hi haurà més remei que seguir mobilitzant-nos cada cop més».

Francesc Ràfols
 
 
 

Concentració sindical davant de Foment del Treball el 22 de maig per denunciar la manca de voluntat negociadora de les patronals. Foto: CCOO Catalunya

«Això és un pas més cap a la vaga general» clamava el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, aquest matí del 22 de maig, davant els centenars de delegats sindicals aplegats davant la seu del Foment del Treball. La concentració, convocada per CCOO i UGT de Catalunya, tenia com a objectiu reivindicar millores en les polítiques de defensa de la negociació col·lectiva i en els convenis que garanteixin la recuperació del poder adquisitiu dels salaris. Ros afegia que «aquesta és la resposta de la gent treballadora davant la negativa a retirar la reforma laboral, a no afrontar la negociació col·lectiva» i fins i tot ha inclòs com a argument la no derogació de la Llei Mordassa.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, també ha anunciat més mobilitzacions «si no hi ha una recuperació salarial, negociació col·lectiva, i una millora de la capacitat adquisitiva de les pensions». Ha recordat que «la recuperació econòmica no ha arribat als treballadors» i ha advertit que «si les patronals no es volen incorporar a aquest escenari per fer una societat més justa», caldrà seguir sortint al carrer. Els dos dirigents sindicals han reiterat els arguments ja esgrimits amb motiu de l’1 de Maig i en cites anteriors –com les manifestacions dels pensionistes– només que han apujat el to de la necessitat  d’incrementar el nivell de les protestes.

Tots dos han denunciat «la incapacitat de resposta de les patronals» i han reclamat que tornin a les meses de negociació «davant la seva actitud de bloqueig tant en l’àmbit estatal com a Catalunya». Pacheco i Ros han coincidit a dir que si hi ha una convocatòria formal de vaga general «serà una decisió estatal». Creuen que «el camí ja està sembrat» i que «ja és hora de recuperar el que hem perdut durant la crisi». D’aquesta manera, han anunciat noves mobilitzacions al mes de juny. L’in crescendo que estan marcant els sindicats i com això es traduirà en la manera com les bases dels respectius sindicats ho vagin assimilant, marcarà l’aprovació d’una vaga general i la data per fer-la.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*