La UGT denuncia que una vídua ingressa 9.225 euros menys l’any que un home jubilat

Coincidint amb el 23 de juny, Dia Internacional de les Vídues, el sindicat carrega contra «l’escassa protecció d’un col·lectiu que amb el seu esforç i generositat ha fet créixer el nostre país». Critica que els imports que cobren aquestes dones s'assemblen més a les prestacions assistencials que a les contributives.

Redacció
 
 
 

Les vídues només cobren el 52% del que percebien els seus marits

Amb motiu del Dia Internacional de les Vídues, que s’escau el 23 de juny, la UGT de Catalunya denuncia «l’escassa protecció d’un col·lectiu que amb el seu esforç i generositat ha fet créixer el nostre país.» El sindicat afirma que les pensions de viduïtat «s’aproximen més a les quanties que presenten les prestacions assistencials que no pas a les contributives». Així, segons les dades que aporta la UGT, les vídues representen gairebé un 96% de les pensions de viduïtat corresponen a dones (226.329 en total) que tenen de mitjana una pensió de 681 euros, «per sota del llindar de pobresa (718,2 euros).

Aquesta quantitat suposa pràcticament la meitat de la pensió mitjana de jubilació dels homes. Una vídua, afegeix el sindicat, té de mitjana a l’any «uns ingressos 9.225 euros inferiors als d’un home jubilat». La UGT destaca que mentre els homes són majoritaris en les prestacions de jubilació, de quanties més elevades, «les dones tenen una major presència en les prestacions de viduïtat, menys dotades econòmicament. Una dona que queda vídua perquè el seu marit jubilat mor, cobrarà tan sols el 52% del que percebia el seu cònjuge en concepte de jubilació.

El resultat de tot plegat, assenyala el sindicat en un comunicat fet públic avui, és que «si un dels objectius del sistema públic de pensions és erradicar la pobresa en la vellesa, és evident que no estem garantint la suficiència econòmica amb pensions per sota dels 600 i 500 euros». La UGT conclou constatant que «les desigualtats i discriminacions laborals que viuen les dones al llarg de tota la seva carrera professional repercuteixen negativament sobre les pensions de les dones, reproduint-se una vegada més una bretxa de gènere en el sistema de pensions».

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*