La UB afirma que el juny de 2018 va canviar la normativa de les beques perquè responguin al seu caràcter formatiu

La institució universitària aposta per reforçar el paper del tutor o la tutora en la relació obligatòria que ha d’existir entre el pla educatiu i les tasques desenvolupades per l’estudiant

Tomeu Ferrer
 
 
 
Seu històrica de la Universitat de Barcelona foto: UB

Seu històrica de la Universitat de Barcelona foto: UB

La Universitat de Barcelona (UB) manifesta que va canviar el juny de 2018 la normativa que regula les beques de col·laboració. Això ho va fer per evitar que es produeixin fets com els que han denunciat almenys dos estudiants que fan treballs que, en la seva opinió, substitueixen feines estructurals que haurien de fer membres del Personal d’Administració i Serveis (PAS).

La institució universitària ha sortit al pas de les informacions de Diari del Treball afirmant que des de juny de 2018 hi ha vigent un nou reglament pensat, precisament per a “subratllar el caràcter formatiu de les beques”, segons manifestava llavors la vicerectora d’Estudiants i Normalització lingüística, Mercè Puig.

A  més la UB indica que la norma s’ha fet per facilitar una “gestió àgil de les beques, reforçar la figura del tutor o tutora en la relació obligatòria que ha d’existir entre el pla formatiu i les tasques desenvolupades per l’estudiant, són algunes de les novetats que ara s’introdueixen”, segons la nota pública que va elaborar el juny passat la universitat. A més, la institució té aprovat el nou reglament que regula les beques formatives per als estudiants i al respecte s’han ratificat també les noves taules retributives per a les beques de col·laboració.

Indemnització de 7.371 euros

D’altra banda, la UB ha rectificat una informació de Diari del Treball on erròniament s’indicava que una estudiant, que havia denunciat internament que havia estat fent tasques que no corresponien al seu pla formatiu, havia estat compensada amb 30.000 euros. Realment la indemnització que es va pagar a l’estudiant de psicologia va ser de 7.371 euros i no els 30.000 com, tornem a dir, erròniament es va informar.

La UB no s’ha manifestat sobre les dues denúncies publicades per Diari del Treball, que se substanciaran quan l’autoritat laboral ho fixi.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*