El Grupo Zeta ofereix 20 dies per any als treballadors que pretén fer fora amb l’ERO

El comitè pregunta pel descens de vendes, anunciants i subscriptors en els mesos que han coincidir amb l'enfrontament Catalunya i Espanya i per l'acomiadament del dibuixant Ferreres

Redacció
 
 
 
Treballadors de El Periódico i Sport van protagonitzar protestes fa uns mesos foto: Comitè El Periódico

Treballadors de El Periódico i Sport van protagonitzar protestes fa uns mesos foto: Comitè El Periódico

El conflicte laboral que viu el diari El Periódico no té previsió d’un acord a curt termini. En la darrera reunió mantinguda entre la direcció del Grupo Zeta i la representació dels treballadors, aquests han vist com la proposta d’indemnització als treballadors quedava limitada al mínim legal: 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 anualitats. Aquesta oferta ha estat rebutjada pel comitè que considera que incompleix l’últim acord assolit que fixava unes indemnitzacions mínimes de 26 dies per any i 16 mensualitats, a més d’una paga lineal de 3.000 euros, segons ha informat el comitè d’empresa del rotatiu.

Caiguda de les vendes i acomiadament de Ferreres

Els treballadors titllen l’oferta “d’ERO salvatge”. Recorden que l’empresa pretén fer fora el 45% de la plantilla. I això que els últims mesos han marxat del diari una dotzena de treballadors i treballadores. En aquest sentit reclamen que l’empresa expliqui com pretén publicar un diari ien paper i les edicions per internet després de la retallada anunciada. Al mateix temps, s’ha instat el Grupo Zeta a demostrar amb fets la seva voluntat de negociar de bona fe i que faci una oferta econòmica amb cara i ulls, fins i tot per sobre de la indemnització fixada al juliol passat, per tal que hi hagi el màxim nombre possible de voluntaris .

Al mateix temps els representants dels treballadors han reclamat a la direcció del Grupo Zeta les dades econòmiques corresponents al conjunt de 2017 . A més, han advertit de la caiguda de vendes, publicitat i subscriptors, dels darrers mesos de l’any coincidint amb el conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit, “hem criticat la decisió de prescindir del dibuixant Miquel Ferreres ja que pot generar encara més rebuig entre els lectors”.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*