El Grupo Zeta presenta un ERO per reduir el 45% la massa salarial de El Periódico

El comitè d'empresa es mostra frontalment en contra i recorda que havia assolit un acord amb l'empresa que implicava una reducció salarial fins a l'àny 2020

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

La direcció del grup editorial Zeta ha comunicat al comitè d’empresa de El Periódico que presentaran un Expedient de Regulació d’Ocupàció (ERO) destinat a estalviar el 45% de la massa salarial dels seus actuals 400 treballadors, segons el comitè intercentres.

Las mesura afectaria els empleats de redacció, sistema, publicitat i logística del diari. Amb la comunicació del procés de reestructuració l’empresa dóna per iniciat el procés de consultes que legalment durarà dos mesos. Tot i que la direcció de l’empresa no ha domat detalls dels motius dels canvis proposat, la direcció considera que són causes organitzatives i proposa, en aquest sentit, mesures alternatives als acomiadaments forçosos.

Las resposta del comitè ha estat clara: ha manifestat el rebuig frontal a la mesura, que considera que dinamita  el clima laboral assolit després dels acords firmats el juliol de l’any passat. Aquests pactes incloïen rebaixes salarials fins a l’any 2020 . El pacte, cal recordar, es va produir després que per primer cop a la  història del rotatiu es produís una vaga de tres dies al rotatiu català..

Els treballadors consideren que l’ERO farà impossible, si s’aplica tal com l’empresa ha comunicat, que el diari torni a sortir al carrer amb la mateixa qualitat que fins ara. El comitè ha denunciat també la falta d’informació en relació amb  l’evolució del negoci.

El comitè d’empresa de El Periódico ha convocat una assemblea de treballadors a les 16:30 hores i una concentració posterior  davant la seu del diari, al carrer consell de Cent, de Barcelona.

La presentació de l’ERO contrasta amb el fet que la direcció del diari anunciés abans de la fi de l’any passat la intenció de posar en marxa una edició a Madrid.

El grup Zeta ha fet altres moviments que mostren la seva crisi: acomiadaments de més de 35 treballadors del diari Sport i el tancament de les revistes setmanals Tiempo i Interviu.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*