El Govern anuncia que el 2017 pagarà 232 milions un 35% de la paga extra del 2012 als empleats públics

Compromís de culminar les negociacions dels grups de treball abans d'acabar el mes de novembre vinent

Redacció
 
 
 
Imatge d'arxiu dels representants sindicals de la funció pública. Foto: TOMEU FERRER

Imatge d’arxiu dels representants sindicals de la funció pública. Foto: TOMEU FERRER

La Mesa General de la Funció Pública s’ha reunit amb el Govern. Una de les resolucions fermes que han sortit de la trobada és el compromís de l’executiu català de liquidar durant l’any 2017 d’aproximadament el 35% de la paga extra del 2012. Això suposarà una despesa de 232 milions d’euros. Però encara no haurà quedat saldat el deute que la Generalitat té amb els seus treballadors. Encara hauran d’esperar fins a 2018 per recuperar del tot la darrera part, un 17%, de la paga extraordinària que es va retirar als empleats públics sis anys abans, segons Xesús González, de CCOO.

A més, en la reunió s’han constituït els grups de treball per continuar les negociacions sobre la recuperació de les condicions laborals perdudes els últims anys, amb la previsió que puguin tenir acabades les primeres conclusions a finals de novembre .

Els grups de treball estudiaran, per fer propostes, l’oferta d’ocupació pública, la millora en Incapacitat Temporal, la recuperació del Fons d’Acció Social, la recuperació de les pagues dels 2013 i 2014, l’aplicació de les sentències de la justícia  europea sobre personal interí o temporal i la transparència de les borses de treball per accedir al treball públic.

CCOO reclama una oferta d’ocupació publica suficient per recuperar les pèrdues de plantilla que s’ha patit des del 2011 (més de 7000 places) i per reduir el percentatge del personal interí del 23%  a entre un 5%  o 8%.

González ha valorat l’anunci del president de la Generalitat segons el qual el 2017 es convocaran 7.000 places de funcionaris a Catalunya. Segons la percepció del sindicalista. Tot i la xifra anunciada, només hi hauria increment de plantilla de funcionaris en el cas dels mossos i dels bombers. La resta correspondrà a cobrir places que fins ara estan servides per treballadors temporals o interins.

Tot i que els sindicats de la funció pública han demanat informació sobre les grans xifres dels pressupostos del 2017 des de l’executiu de Catalunya no s’ha facilitat cap de les grans dades reclamades.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*