La gent gran exigeix al Govern central una política en favor de la sostenibilitat de les pensions

Reclamen una renda mínima garantida estatal que cobreixi els buits de prestacions del sistema de protecció social

Redacció
 
 
 
Concentració de jubilats per lliurar un document a la Delegaciódel Govern central foto: Tomeu Ferrer

Concentració de jubilats per lliurar un document a la Delegació del Govern central foto: Tomeu Ferrer

Més d’un centenar de jubilats i jubilades convocats per CCOO i UGT i de la plataforma Gent Gran de Catalunya s’han concentrat davant la seu de la Delegació del Govern central a Barcelona per reclamar polítiques de justícia social per aquest col·lectiu. Ho han fet en el marc del dia mundial de la gran.
Els concentrats han lliurat un document en el qual figuren les principals reivindicacions de la gent gran.
La primera és reclamar al Govern del PP que canviï la seva posició en la comissió del Pacte de Toledo en favor de mesures que garanteixin la sostenibilitat del sistema públic de pensions.
Per tant, reclamen retornar a l’aplicació de l’índex de revaloració de les pensions, de tal manera que es garanteixi el poder adquisitiu de la gent que depèn.
El tercer punt és l’exigència d’una renda mínima estatal que millori la llacuna que hi ha en les prestacions del sistema públic de protecció social, que en la seva opinió no protegeix amplis segments de la població, com els joves o els aturats que han esgotat les seves prestacions.
Els jubilats, en el seu manifest, rebutgen de pla el sistema de copagament farmacèutic. Reclamen també que es potenciïn els sistemes públics de salut.
En relació amb la llei de la Dependència el manifest considera que el principal repte del sistema és aconseguir la garantia d’atenció amb prestació efectiva als aproximadament 400.000 dependents que encara no estan protegits.
A més els jubilats dels dos principals sindicats reclamen que s’incentivi la lluita contra la desigualtat i la pobresa. En aquest sentit s’indica que mentre Espanya a recuperat el PIB previ a la crisi, el repartiment de la riquesa és més desigual que abans de la depressió econòmica. Finalment, es reivindica també al Govern espanyol mesures eficaces contra la pobresa energètica, amb l’establiment d’un bo social per a l’electricitat i el gas.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*