Els treballadors i treballadores de neteja de Can Ruti a Badalona es mobilitzen

Reclamen l'aplicació des de gener de 2015 de l'increment salarial pactat de l'1,8%

Tomeu Ferrer
 
 
 

Els treballadors i treballadores de l’empresa Clece de neteges, de l’Hospital Can Ruti, de Badalona, mantenen les mobilitzacions en reclamació del compliment del conveni col·lectiu.

Els aproximadament 160 treballadors i treballadors de Clece al centre hospitalari mantenen diàriament accions de protesta, aprofitant l’hora de l’entrepà al matí i del berenar a la tarda. L’acció vol recordar la reclamació de l’increment salarial que es va pactar amb l’empresa l’any 2013. En aquell moment, segons Ovidi Huertas, de CCOO, es va dir que l’any 2015 s’aplicaria un increment de l’1,8%. Però des de gener d’aquest any l’empresa, igual que fan la resta de les del sector, simplement ha decidit no pagar allò que va pactar.

«El que ens diuen és que per motius econòmics, no ho poden pagar», diu Huertas. En aquest sentit recorda que els treballadors de les neteges des de l’any 2011 que tenen els salaris congelats, «i ells si que han complert la seva part del pacte».

A més de la protesta al carrer, el conjunt de les empreses del sector de les neteges a Catalunya estudien realitzar una acció jurídica, que podria ser un conflicte col·lectiu o una demanda. En tot cas, en això haurien de fer-ho conjuntament els representants dels sindicats, a Can Ruti, que són CCOO i UGT.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*