Els treballadors de Telepizza han iniciat mobilitzacions per aconseguir que l’empresa els pagui el Salari Mínim Interprofessional (SMI), ho denuncia la UGT en un comunicat en el qual aqueda palesa la diferència entre els anuncis publicitaris i la realitat laboral en les grans empreses.
Segons el sindicat, el 31 de desembre de 2018 va finalitzar la vigència del conveni de Telepizza en el qual s’indicava que a partir de gener i febrer d’enguany l’empresa apujaria els salaris fins a situar-los en el que marca l’SMI. Cal recordar que el decret llei 1462/2018 per al 2019 augmenta de 735,90 a 900 euros bruts al mes el salari mínim.
A partir de febrer, segons la UGT, l’empresa de productes alimentaris no compleix el conveni, tot i les resolucions judicials, cosa que hauria estat provocant que els treballadors veiessin com augmentava el deute contret per la companyia i, de retruc, molts d’ells decidissin canviar de feina, en un sector amb una alta mobilitat laboral. El sindicat creu que en retard a aplicar la millora hi ha precisament la intenció de fer que molts operaris marxin i així no hagi d’aplicar la pujada salarial.
A Catalunya treballen 570 operaris a Telepizza. Segons UGT en algunes categories els salaris estan molt per sota de l’SMI. Així, el servei de neteja treballa 40 hores al mes per 4,05 euros/hora. Això suposa un salari anual: 9.600 euros. Les mateixes condicions tenen els repartidors de cupons. Els i les auxiliars de botiga: 50 hores al mes (mitja jornada). 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros. Finalment, els repartidors fan 50 hores al mes (mitja jornada). a 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros.
En cap dels grups laborals esmentats s’arriba als 12.600 euros a l’any que marca la llei. Encara pitjor, tampoc hi arribarien si les seves jornades fossin jornades completes.
El sindicat de tradició socialista reclama també que als treballadors de Telepizza els sigui aplicat el conveni d’Hostaleria, ja que considera que el seu dia a dia els treballadors de l’empresa fan d’hostalers. En aquest sentit denuncia que treballen, per exemple servint taules, A més, destaquen el fet que en l’esmentat conveni no figurin categories com neteja o repartidors de cupons.