Alarma per l’impagament de salaris a les treballadores de dues escoles bressol de Sant Andreu de la Barca

Senfo, l’empresa propietària, ha deixat de pagar les nòmines de les treballadores a pocs dies de la fi del curs, segons CCOO d’Educació

Tomeu Ferrer
 
 
 
treballadores d’escoles bressol en una foto d'arxiu| Foto: VS

Protesta de treballadores d’escoles bressol en una foto d’arxiu| Foto: VS

Situació preocupant en empreses proveïdores de les administracions. A Sant Andreu de la Barca, les treballadores de les escoles bressol, El cavallet i el Trenet, han denunciat que Senfo, l’empresa que les gestiona, ha deixat de pagar-les les nòmines. L’acció ha comptat amb el suport de la federació d’Educació de CCOO.

Segons el sindicat, situació denunciada podria afectar també a altres serveis de la pròpia empresa, com el monitoratge del lleure educatiu, el servei de cuines, d’atenció a domicili… Tanmateix, poden estar afectats serveis d’altres poblacions, més enllà de Sant Andreu de la Barca, com Vilanova i la Geltrú.

Dijous passat, representants de les treballadores, la Federació d’Educació de CCOO i representants de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’han reunit per avaluar la situació i mirar de donar-li una sortida. De manera oficiosa el consistori de Sant Andreu de la Barca s’hauria compromès a gestionar alguna bestreta per a les treballadores, segons fonts sindicals. Un dels problemes amb els quals s’enfronten les treballadores és que el curs acaba en pocs dies i llavors deixaran de tenir un vincle laboral amb Senfo, tot i que aquesta societat encara els deu diverses nòmines.

El sindicat afirma que està investigant per veure si hi ha altres serveis i municipis afectats per l’impagament de nòmines de Senfo, i en cas de confirmar-se la sospita realitzaria alguna acció conjunta.

Gestiona serveis socials externalitats

Senfo és una societat limitada, que es dedica a gestionar escoles concertades o externalitzades de les administracions; proporciona monitors per a entitats de lleure;fa serveis d’ajuda a domicili i duu també la gestió de residències de la tercera edat.

Senfo s’anuncia també com a entitat de col·laboració estratègica de la Fundació Futur, una organització sense ànim de lucre que proporciona serveis com gestió de càterings, menjadors escolars i socials externalitats per les administracions i botigues com Menja futur, on es contracta personal amb risc d’exclusió social.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*