La plantilla de TE Connectivity, antiga Tyko de Montcada i Reixac, aprova un principi d’acord per a l’ERO

L'acord redueix l'afectació a 94 persones. El criteri és la voluntarietat, els acomiadats rebran 45 dies per any treballat i s'aplicarà un pla de prejubilacions per als treballadors que tinguin més de 57 anys el 30 de setembre de 2020

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els treballadors han assistit a una assemblea multitudinària a les portes de la fàbrica de Montcada foto: CCOO

Els treballadors han assistit a una assemblea multitudinària a les portes de la fàbrica de Montcada foto: CCOO

Principi d’acord en l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de l’empresa TE Connectivity, antiga Tyco, de Montcada i Reixac. Després de diverses reunions entre la direcció del grup industrial i els representants dels treballadors s’ha arribat a un pacte en relació amb la reducció de personal plantejada inicialment per la companyia. El preacord ha estat votat majoritàriament pels treballadors. Hi han participat 350 . Els vots favorables han estat 284 . Els vots contraris, 43. els vots en blanc 19 i els nuls han estat 4, segons Pedro Prieto, delegat de CCOO a l’empresa.

A la fi, les sortides de l’empresa seran 94, una xifra inferior a la quantitat inicial de 101 acomiadaments plantejada inicialment per la direcció. El criteri prioritari per a fixar quines seran les baixes és la voluntarietat. Per als treballadors amb menys de 57 anys a data 30 de setembre de 2020 les indemnitzacions seran de 45 dies per any d’antiguitat, amb un límit de 30 mesos. Per aquells treballadors i treballadores que a 30 de setembre de 2020 tinguin entre 57 i 62 anys d’edat es podran acollir a un pla de prejubilacions. Pel que fa als treballadors amb 62 i més anys podran rebre acomiadaments valorats en  20 dies per any amb un límit de 12 mesos. Si no hi ha prou voluntaris per sumar la quantitat total, l’empresa seleccionarà les persones que restin entre la quantitat pactada i els que hi hagi.

Pel que fa al pla de prejubilacions pactat s’han establert també les condicions. Així, els operaris que tinguin a 30 de setembre de 2020 57 o 58 anys. rebran un 80% del salari pensionable. Els que tinguin a la data esmentada entre 59 i 60 anys rebran fins la jubilació efectiva un 85% del salari pensionable. i els que tinguin a 30 de setembre de 2020 61 o 62w anys rebran fins al seu retir el 90% del salari pensionable.

El salari pensionable es compon de quatre apartats. El Salari de TE; el salari de conveni; el dit complement del 5è torn i finalment l’antiguitat.

Pla de viabilitat

Els treballadors reclamaven no només una sortida digna per als que quedessin afectats per la retallada de personal, sinó una garantia de viabilitat per a la resta. En aquest sentit, es garanteix càrrega de treball per als tres anys vinents. En aquest apartat hi ha diverses inversions com la construcció de diverses matrius, la compra d’una fresadora i un mínim de càrrega de feina de fins a 15.000 hores, entre altres.

L”acord és important perquè els treballadors temien que l’empresa volgués endur-se a Alemanya bona part de la càrrega de feina de la planta catalana, tot i que aquesta es considera de les més rendibles del grup.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*