Els sindicats de Nissan debaten la darrera proposta de l’empresa per desbloquejar l’acord col·lectiu

La decisió final es produirà en una reunió dilluns vinent, mentrestant CCOO i UGT mantenen la vaga de 24 hores convocada pel dia 8

Redacció
 
 
 
Treballadors de Nissan durant la darrera vaga parcial. Foto: CCOO

Treballadors de Nissan durant la darrera vaga parcial. Foto: CCOO

Les negociacions per la renovació del conveni de Nissan no han aconseguit desencallar la situació. Després de 27 hores seguides de contactes entre les parts social i empresarial, les dues bandes van decidir tornar-se a trobar dilluns vinent, dia 7. Els sindicats: USOC, CCOO, UGT i CGT han decidit aturar les mobilitzacions que tenien convocades a l’espera que els avenços parcials aconseguits es consolidin, segons han informat en sengles comunicats CCOO i UGT de Catalunya.

Per a CCOO “s’ha produït avenços en matèria d’ocupació, ergonomia i recuperació dels llocs de treball, en la línia del que plantejava la representació social, no ha estat així en altres temes importants com el salari i els ritmes de treball, fet que ha impossibilitat que s’assolís un acord”.

Davant d’aquest escenari, CCOO ha decidit convocar una assemblea d’afiliats i afiliades aquest dissabte per analitzar l’estat de les negociacions i prendre una decisió al respecte. Dilluns que ve, 7 de novembre, ambdues parts estan citades novament a la Inspecció de Treball, on CCOO traslladarà a l’empresa la decisió que prengui l’afiliació en l’assemblea de dissabte.

UGT ha explicat: “la proposta inclou un increment salarial per aquest any del 0,7% consolidable a les taules salarials i del 0,6% no consolidable. L’any vinent del 0,6% consolidable i del 0,5% no consolidable”. 

Per aquest motiu, la UGT dijous i divendres el sindicat realitzarà: “assemblees per votar sobre la proposta, sigui com sigui, el sindicat manté el calendari de mobilitzacions previst”. En aquest sentit, tant UGT com CCOO mantenen la vaga de 24 hores pel 8 de novembre si abans no hi hagués acord. En aquest sentit, hi ha una reunió de mediació convocada per dilluns vinent dia 7 on s’haurien de fixar els elements definitius del conveni.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*