Els sindicats de Correos reconeixen avenços amb el Govern central i esperen firmar un acord dimecres 19 de desembre

El pacte suposaria un increment de salaris proper al 8% i diverses convocatòries de places que sumades permetrien recuperar la major part dels 15.000 llocs de treball perduts els últims anys

Redacció
 
 
 
Concentració de vaguistes de Correos davant l'oficina de Tarragona

Concentració de vaguistes de Correos davant l’oficina de Tarragona

El Govern central obre la via negociadora en el conflicte de Correus. Després de la vaga del 30 de novembre passat, convocada per la totalitat dels sindicats de l’empresa pública i l’amenaça d’una repetició el 21 de desembre, dia en què a Barcelona es fa un consell de Ministres, el ministeri de Foment ha fet propostes que podrien acabar amb acords, segons fonts sindicals. Els sindicats esperen assolir un acord en una reunió convocada pel 19 de desembre.

L‘empresa pública Correus hauria recollit una proposta que inclou un increment retributiu per sobre del 8%, totalment necessari en les nòmines mileuristes, en reconèixer els increments i fons addicionals 2018-2020 inclosos en l’Acord de Funció Pública en els pressupostos generals de l’Estat d’aquest any. En matèria d’ocupació, ha concretat el nombre de places en la carrera professional, al voltant de 2.000 en total, i una Oferta d’ocupació en els tres anys de vigència del possible Acord de gairebé 12.000 places, cosa que junt amb les convocatòries dels dos últims anys recuperarien els 15.000 llocs perduts en el període de la crisi i baixarien l’eventualitat al 8%, expliquen fonts de CCOO.

Jubilacions parcials

Un altre aspecte valorat és l‘obertura a les jubilacions parcials en un col·lectiu molt castigat. També es contempla la millora de les excedències voluntàries incentivades i la supressió del torn de dissabte obligatori, que actualment es paga a una ínfima quantia. Tot plegat  suposen un conjunt de propostes que per a CCOO són un  avanç que acosten la possibilitat de frenar el conflicte sindical a escassos dies de la següent vaga del 21 de desembre.

L’empresa ha de fer un últim esforç definint les places a convocar l’any 2019 -no menys de 4.000 per CCOO-, concretant la despenalització de l’absentisme i definint els fons que destinarà a la voluntarietat del treball en dissabtes i diumenges.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*