Els serveis mínims del 90% per a la vaga dels vigilants de seguretat de l’Aeroport de El Prat fan pensar en un col·lapse com fa dos anys

El 2017 es va produir una vaga pels mateixos motius que l'actual mobilització que va fer que les autoritats aeroportuàries substituïssin treballadors per Guàrdies Civils

Redacció
 
 
 
TErminal T1 de l'Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Terminal T1 de l’Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

L’Aeroport de El Prat pot esdevenir a partir del 9 d’agost escenari, un estiu més, d’un greu conflicte laboral. Els treballadors responsables de la seguretat de les instal·lacions han convocat vaga que, si no hi  ha una solució abans, començarà divendres. Els portaveus dels treballadors es queixen que l’empresa que té la concessió, Trablisa, no ha fet cap proposta que permeti la desconvocatòria fiada a la resolució de Treball que fixa per a la vaga uns serveis mínims del 90%.

La vaga convocada és indefinida. Els serveis mínims, segons els vigilants, són abusius i segons els treballadors, tenen com a objectiu eliminar l’exercici del dret de vaga. Segons els assessors del col·lectiu de treballadors, els serveis són impossibles de complir, per fer-ho caldria cridar operaris que actualment estan fent vacances.

Els assessors dels treballador han afirmat que esperaven que els serveis mínims fossin molt elevats. En aquest sentit recorden que el febrer passat ja se’n van decretar de molt alts quan s’havia convocat una vaga coincidint amb el Mobile World Congress, que finalment no es va fer perquè es va arribar a acords que, afirmen, no s’han complert.

Dimecres hi ha una reunió on s’espera que Trablisa posi sobre la taula propostes que puguin ser aprovades per l’assemblea de treballadors de vigilància en l’assemblea decisiva de dijous vinent, just abans de l’inici de la vaga.

A les aturades estan cridats els prop de 500 treballadors encarregats dels controls d’accés del Prat, que l’any 2017, llavors de l’empresa Eulen, van secundar una vaga que va posar en escac l’operativa de l’aeroport i que va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment i amb els agents de la Guàrdia Civil en els accessos a l’aeroport efectuant el treball dels vigilants a l’agost. Cal recordar que el conflicte va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment.

Recordar que tot i que els serveis mínims són molt elevats, la resposta dels treballadors, com va passar fa dos anys, podria ser treballar de manera més pausada, seguint els reglament al peu de la lletra, cosa que fa preveure, igual com va passar en l’anterior protesta laboral, el col·lapse de les instal·lacions aeroportuàries de Barcelona.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*