El TSJC reconeix la incapacitat permanent a una treballadora afectada per fibromiàlgia

L'Alt Tribunal revoca una decisió de l'INSS que considerava l'afectada apta per desenvolupar la seva tasca professional

Redacció
 
 
 
Concentració de malalts de fibromiàlgia reclamant una ILP que reconegui la seva malaltia

Concentració de malalts de fibromiàlgia reclamant una ILP que reconegui la seva malaltia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat un recurs interposat per la Seguretat Social contra una sentència que reconeixia a una treballadora la situació d’incapacitat laboral transitòria fruit d’una fibromiàlgia.

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) havia decidit que la treballadora afectada per la malaltia no tenia dret a cap grau d’incapacitat permanent. Ara la sentència guanyada esmena de pla la decisió de l’organisme oficial.

 

La sentencia indica que l’INSS infringeix l’article 137.5 de la Llei General de la Seguretat Social quan sosté que les lesions que pateix la demandant no són de tanta gravetat com per impedir el desenvolupament de tot tipus de feines. Segons argumenta la sentència, la valoració de la invalidesa permanent s’ha de realitzar atenent fonamentalment a les limitacions funcionals derivades dels patiments del treballador, en tant que aquestes limitacions determinen l’efectiva restricció de la seva capacitat. L’alt tribunal constata que en el cas que afecta, la treballadora té un quadre de patiments que efectivament la incapaciten per a desenvolupar les seves tasques laborals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*