El preacord entre la direcció de Codorniu i els treballadors redueix a 70 les sortides de l’empresa

Empresa i CCOO han fixat un pla econòmic que garanteix les rendes dels que accepten la jubilació avançada i indemnitzacions per als afectats per acomiadaments

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadores i treballadors de Codorniu foto: CCOO

Assemblea de treballadores i treballadors de Codorniu, en una foto d’arxiu foto: CCOO

La direcció de Codorniu i el comitè d’empresa han arribat a un principi d’acord en el marc de la negociació de l’ERO plantejat per l’empresa. Aquest preacord suposa  reduir de 79 a 70 les sortides de la companyia i  està supeditat a la seva ratificació per l’assemblea de treballadors/es.

Segons CCOO, sindicat que ha negociat l’expedient, el pacte està acompanyat per un seguit de condicions econòmiques: s’estableix un pla de rendes per als treballadors/es amb 56 anys complerts i els qui compleixin 57 anys durant aquest  any. El pla suposat que rebran el 77% del salari net anual fins a complir els 62 anys. Els treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 58 anys, rebran el 82% del salari net anual fins a complir els 62anys. Als treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 59 anys, cobraran 87% del salari net anual fins a complir els 63. Als treballadors/es que durant el present any compleixin o hagin complert 60/61 anys, el 92% del salari net anual fins a complir els 63 anys.

Per a les extincions de contracte, s’estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats amb un topall de 75.000 euros.

A partir del moment d’aprovació  de l’acord en assemblea, s’obre un període de 48 hores per a possibles voluntaris que es vulguin acollir a les condicions anteriorment descrites, creant una comissió de seguiment a l’efecte.

Com a mesures socials, les condicions  esmentades no afectaran als dos treballadors/es en cas de matrimoni o parella de fet: en aquests casos només podrà afectar a un d’ells. No afectarà treballadors/es que tinguin la condició de família monoparental. No afectarà treballadors/es amb fill/a amb 33% de discapacitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*