Decepció sindical davant l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat que es limita a 7.500 places

Les organitzacions obreres blasmen que el Govern no ha concretat la necessitat de restituir i rebaixar la temporalitat, que sumaria 45.000 noves places, ni tampoc ha concretat la restitució de pagues i drets laborals

Redacció
 
 
 
Delegades i delegats sindicals concentrats davant la conselleria de treball en una trobada anterior foto: Tomeu Ferrer

Delegades i delegats sindicals concentrats davant la conselleria de treball en una trobada anterior foto: Tomeu Ferrer

Decepció sindical després de la reunió de la taula de la funció pública. Les forces que formen la mesa negociadora esperaven concrecions en relació amb el pla estatal que inclou una oferta d’ocupació en el sector públic de 250.000 places. Per contra, la Generalitat només s’ha compromès a crear 7.500 places, incloses en els pressupostos de la Generalitat, a canvi s’ha mostrat oberta a negociar la resta de les places en els dos anys vinents.

CCOO entén, segons un comunicat fet públic, “que l’acord del passat 29 de març passat a Madrid, així com el projecte de Pressupostos generals de l’Estat, habiliten la Generalitat per abordar una dràstica reducció de la temporalitat i de millora de l’ocupació pública. En aquest sentit, limitar-se a convocar 7.500 places durant el 2017 és totalment insuficient”.

Per la seva banda, UGT de Catalunya afirma qie “que l’oferta presentada respon només a un interès polític, ja que no ha estat ni avaluada ni consensuada amb la representació laboral dels empleats i les empleades públiques. Així, després de l’acord de Madrid, esperàvem un pla a tres anys que respongués a les necessitats dels serveis públics a Catalunya. L’interès, però, només han estat les 7.500 noves places compromeses políticament”.

CCOO insisteix a considerar “volem acordar un pla plurianual que contempli les actuals 45.000 places estructurals ocupades per personal interí, per tal de reduir la temporalitat al 8% en un termini de 3 anys. Malgrat la nostra insistència, l’Administració s’ha limitat a mantenir-se en la seva oferta inicial prèvia a l’acord de Madrid”.

El segon punt de l’ordre del dia, que suposava el debat de la recuperació dels drets econòmics i laborals dels empleats i empleades de la Generalitat, tampoc ha tingut un resultat satisfactori, segons han expressat la UGT de Catalunya i CCOO. En aquest sentit, segons UGT “la directora de Pressupostos ha explicat quines són les despeses de drets a retornar i ha anunciat que pressupostàriament és impossible assumir-les”. Des del sindicat de tradició socialista se li ha contestat en el sentit la ‘impossibilitat’ és del tot contrària a la voluntat política que va mostrar la consellera Meritxell Borràs dimecres passat al Parlament de Catalunya. A més, UGT entén que des del govern “no diuen la veritat quan asseguren que s’estalviaran 11 milions al pressupost per incapacitats temporals, quan aquestes no són quantificables i sobretot no van a càrrec dels pressupostos de la Generalitat”.

Incompliments

Per la seva banda, CCOO puntualitza que “el Govern incompleix el seu compromís amb el Parlament i els sindicats respecte a la recuperació dels drets laborals i econòmics del personal de la Generalitat. En aquest sentit el sindicat afirma que des de fa mesos l’Administració coneix la proposta sindical de calendarització de la recuperació de drets laborals i de les pagues de 2013 i 2014, i també la Resolució 7/XI del Parlament de Catalunya sobre la recuperació de les pagues i d’altres drets laborals dels treballadors públics.

Els sindicats de la funció pública ha tornat a reclamar a la Generalitat, la recuperació de les pagues i d’altres drets laborals dels treballadors públics. Això vol dir recuperar les condicions de treball que arrabassades, el retorn de les pagues de 2013 i 2014, l’increment salarial per no perdre poder adquisitiu, el 100% per Incapacitat Temporal, el Fons d’Acció Social, el complement de productivitat, entre altres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*