Concentracions de UGT davant dels locals del sindicat en suport de Dolors Bassa quan la consellera de treball declari al Suprem

El sindicat té una estima especial a la consellera de Treball i militant de l'organització que va liderar a les comarques de Girona

Redacció
 
 
 
Dirigents sindicals de la UGT amb el retrat de la consellera Bassa foto: UGT

Dirigents sindicals de la UGT amb el retrat de la consellera Bassa foto: UGT

La Unió General de Catalunya (UGT)  convoca concentracions aquest dimecres, 20 de febrer, concentracions davant les seus del sindicat a les 12,30 hores en suport de la consellera de Treball, Dolors Bassa, que és també militant de l’organització sindical. La declaració de Bassa es farà davant del Tribunal Suprem que la jutja per la seva participació en els fets que van tenir el seu moment culminant en les votacions de l’1 d’octubre de 2017.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, participarà en la concentració davant la nostra seu de Rambla del Raval, 29-35, de Barcelona.

UGT, més enllà de les opinions dels seus afiliats, ha tingut sempre un sentiment de solidaritat en relació amb Dolors Bassa. La consellera de Treball havia liderat el sindicat a les comarques de Girona. Durant el seu mandat havia impulsat algunes de les actuacions més apreciades per part dels ugetistes com, per exemple, la renda garantida de ciutadania.

Tant UGT com CCOO a Catalunya van fer públic un manifest que crida al diàleg i a la negociació com a via per solucionar el contenciós català.

  • Que per avançar en la resolució del problema polític de relació entre Catalunya i Espanya, cal retornar al terreny de la política la solució d’un contenciós que mai no s’hauria d’haver judicialitzat.
  • Que les acusacions que planteja la Fiscalia s’associen a un ús de la violència que no hem vist ni s’ha pogut acreditar, per la qual cosa demanem que siguin revisades i que les deliberacions del tribunal s’ancorin únicament sobre fets provats.
  • Que la presó preventiva contra els dirigents polítics i líders de les entitats no està justificada. Demanem que les persones encausades puguin assistir en llibertat al judici i tenir la capacitat de defensar-se amb garanties.
  • Reclamem justícia imparcial, amb totes les lletres i tots els requisits ètics. Reclamem imparcialitat, que exigeix que els magistrats actuïn com a tercers, aliens als interessos en joc. Reclamem integritat, que exigeix coherència i respecte a la dignitat humana. Reclamem diligència i transparència.
  • Considerem que actualment, i per determinades actuacions judicials contràries a la llibertat d’expressió i d’organització, s’ha posat en qüestió la confiança pública en el sistema judicial i el seu paper com a pilar de la democràcia. Per això, en aquests moments de tensió i atenció pública sobre aquesta causa, pesa sobre el Tribunal Suprem la màxima responsabilitat de saber complir amb el seu deure.
  • Per trobar solucions polítiques cal donar una oportunitat al diàleg i la negociació. En aquest sentit, demanem als governs de Catalunya i de l’Estat que propiciïn un clima i escenaris que ho facilitin, i oferim el compromís de tots dos sindicats per treballar-hi, en un espai ampli de la societat civil i política de Catalunya.
  • La diversitat i pluralitat de la societat catalana constitueixen la més gran riquesa que té el país si estan inscrites en un marc de convivència democràtica. CCOO i la UGT ens mostrem contraris i bel·ligerants contra qualsevol actitud d’intolerància que posi en risc la convivència.
  • La pluralitat és un dels pilars de CCOO i UGT, per això valorem que la nostra afiliació participi en mobilitzacions polítiques d’acord amb les seves conviccions.
  • Catalunya pateix greus problemes socials que requereixen solucions urgents i que necessiten la plena dedicació dels governs per erradicar la precarietat i les desigualtats. La UGT i CCOO mantenim el compromís històric del sindicalisme català de promoure el benestar i la cohesió social de les persones treballadores i de defensar-ne els drets i les llibertats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*