Concentració de CCOO i UGT en favor dels drets civils i la llibertat dels presos polítics

Els dos sindicats mantenen altres convocatòries, el dia 22 davant dels ajuntaments i el 29 a enfront de les seus de les dues organitzacions

Redacció
 
 
 
Dirigents sindicals de la UGT amb el retrat de la consellera Bassa foto: UGT

Dirigents sindicals de la UGT amb el retrat de la consellera Bassa foto: UGT

Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya es concentren davant les seves seus contra la conculcació dels drets i llibertats civils que es produeix al país. En concret s’han sumat a l’exigència ciutadana de llibertat de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart, líders de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Omnium Cultural, i de les conselleres i consellers: Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Josep Rull, Carles Bundó, Jordi Turull i Raül Romeva, a més de vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.
Els dos sindicats afirmen que: «A CCOO i UGT, com a organitzacions més representatives de la classe treballadora, ens preocupa la conculcació de drets i llibertats que estem vivint i, per això, organitzem una mobilització pels drets i llibertats i manifestem la voluntat de col·laborar amb els espais unitaris i inclusius que treballin en el mateix sentit. La resposta ha de ser de cívica i ha d’involucrar el conjunt de la ciutadania.

Dirigents i delegades de CCOO concentrades davant la seu de CCOO, foto CCOO

Dirigents i delegades de CCOO concentrades davant la seu de CCOO, foto CCOO

Demanem als afiliats i afiliades de tots dos sindicats l’exercici actiu de la ciutadania cívica, crítica i lliure, així com la participació en debats en els seus àmbits d’organització, i que, en conseqüència, prenguin personalment les decisions polítiques que creguin convenients. CCOO i UGT són espais plurals políticament i independents de qualsevol força política i, per això, entenem la diversitat d’opcions de les persones afiliades com una riquesa i un orgull».
El 22 de novembre els dos sindicats criden a noves contraccions a les 12 del migdia davant dels ajuntaments de Catalunya. Igualment el 29 de novembre es farà una tercera concentració, a les 12 davant de les seus sindicals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*