Comuniquen l’acomiadament als bombers d’empresa de Seat després de 45 dies de vaga

L’empresa a la qual la societat automobilística havia subcontractat el servei de prevenció d’incendis ha comunicat la seva decisió als 34 professionals

Redacció
 
 
 
Concentració a la rotonda de control nord de la factoria Seat de Martorell foto: USBEC

Concentració a la rotonda de control nord de la factoria Seat de Martorell foto: USBEC

El conflicte que des de feia un mes i mig vivien els bombers de Seat ha tingut un desenllaç inesperat. La filial del grup Volkswagen ha comunicat als treballadors que prescindeix dels serveis de l’empresa subcontractada responsable de la previsió contra els incendis a la planta de Martorell, segons han informat els vaguistes.

El servei de bombers de Seat està subcontractat a una empresa, Falck SCI. Abans aquesta tasca l’assumia la societat Acciona Multiservicios. El motiu que va fer que el col·lectiu de 34 professionals de l’empresa iniciessin, fa 45 dies, una vaga ha estat que la nova societat que s’ha fet càrrec de la seva empresa ha aplicat unilateralment un expedient de modificacions de les condicions de treball. Això afecta per exemple a l’estructura del servei, que fins fa poc es basava en torns de 24 hores, cosa que implicava que per cada dia de treball hi havia 3 jornades de festa. Ara això s’ha canviat i els torns són de 12 hores, cosa que els obliga a treballar 14 dies al mes i a fer tant si com no, 22 hores extres a l’any s per cobrir totes les hores en què han d’estar vigilants. Aquestes hores de més fan que anualment se superin les 1.826 per al conjunt de treballadors del servei.

La vaga es feia per reivindicar diversos punts i comportava que no hi havia serveis mínims. Dit d’una altra manera, si a la fàbrica automobilística es produís algun incendi o accident greu no hi hauria ningú per ajudar a apagar el foc o per afrontar situacions com un escapament de gas, per exemple, segons els bombers.

Els treballadors i visitants de la planta de Seat a Martorell podien observar a la rotonda de l’entrada nord, un grup de treballadors que amb pancartes reclamen els seus drets: són els bombers de l’empresa.

1 Comentari en Comuniquen l’acomiadament als bombers d’empresa de Seat després de 45 dies de vaga

  1. Precarietat laboral, indefensió laboral, pèrdua dels sindicats de clase per defensar drets adquirides de fonament, no + hi ha sindicalistos, HELP!!!!!

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*