Cocinados Catar, de Mollet, buida l’empresa i deixa al carrer sense avís els seus 34 operaris

L'empresa especialitzada a elaborar menjar precuinat i servir 'catering' no ha fet cap preavís als representants dels treballadors, segons la UGT de Catalunya

Redacció
 
 
 

Un clàssic: treballadors que es presenten a la feina i troben el local buit i sense ningú per fer-se responsable. Això és el que ha passat, segons la UGT de Catalunya, a la societat Central de cocinados Catar, de Mollet del Vallès, al Vallès Oriental. La societat, especialitzada en la cuina preparada per a esdeveniments i càtering, ha deixat al carrer a tots els treballadors i treballadores, en total 34,  sense cap avís previ i sense cap comunicació oficial.

Dilluns passat, 7 d’agost, els treballadors van rebre un avís segons el qual  els propietaris de Catar havien retirat gran part de la maquinària de l’empresa. Aquell matí els treballadors i el Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya van comunicar a la Inspecció de Treball de la situació en què es trobava la plantilla, que va personar-se a les instal•lacions de l’empresa i va aixecar acta de la situació .

Segons el sindicat, a la desaparició de maquinària i responsables empresarials cal sumar sumar l’impagament de la nòmina del de juliol i que els treballadors no han rebut cap comunicació oficial per part de l’empresa de la seva situació. D’altra banda els treballadors i les treballadores també volen denunciar la situació en la qual es troben les instal•lacions de l’empresa, ja que els magatzems frigorífics estan plens d’aliments sense cap control sanitari.

Els treballadors de l’empresa Catar han iniciat amb UGT ha iniciat les accions legals pertinents per denunciar aquesta situació i els treballadors han iniciat un seguit de concentracions a la porta de l’empresa.

L’empresa Cocinados  Catar ja va fer una suspensió de pagaments l’any 2009, segons la revista especialitzada Alimarket. Ara no se sap si ha presentat cap iniciativa legal o simplement ha abaixat la persiana.

Fins aquesta darrera crisi els sindicalistes tenien por al dia de tornada de vacances quan en moltes ocasions es trobaven empreses tancades buides i sense ningú que respondre als treballadors que volien incorporar-se.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*