Cobra readmet finalment el delegat sindical que havia acomiadat

Més de tres anys ha costat aconseguir que l'empresa acceptés complir les sentències judicials que obligaven el reingrés del treballador al qual es negava a proporcionar, com reclamava CCOO, un lloc adaptat a la seva limitació derivada de causes laborals.

Redacció
 
 
 

Més de tres anys ha trigat l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios a fer efectiva la readmissió ordenada pels tribunals d’O.S.G., treballador delegat sindical de CCOO al qual havia despatxat al·legant un cas d’ineptitud per desenvolupar la seva feina per causes sobrevingudes. El sindicat sempre havia reclamat que s’adaptés el lloc de treball d’aquesta persona a la seva limitació derivada de causes laborals, però en canvi la companyia, «va aprofitar la situació per acomiadar-la, actuant amb una clara conducta antisindical.»

La reincorporació s’ha produït després d’un llarg litigi als tribunals, fins i tot després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordenés aquest reingrés. Ha fet falta un llarg procés per aconseguir que Cobra complís la sentència que donava la raó al treballador. CCOO ha lamentat en una nota «l’actitud de l’empresa en aquest procés, que ha seguit una estratègia de desgast i ha intentat dilatar al màxim els temps per desmotivar el treballador afectat».

La sentència en primera instància va ser favorable a l’empresa però el recurs presentat pel sindicat davant el TSJC la va revocar establint l’acomiadament com a improcedent i donant la potestat al treballador entre el reingrés o la indemnització. Aquest va optar per la readmissió, que ha trigat en produir-se davant la resistència de Cobra a acceptar-ho, però finalment «s’ha fet justícia i aquesta persona ha recuperat la seva feina», explica CCOO.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*