CCOO i UGT denuncien que perillen 500 llocs de treball a Correus de Barcelona per la manca d’aportació de l’Estat

Els dos sindicats asseguren que El Govern central preveu reduir de 180 a 60 milions l'ajut econòmic a la prestació del servei públic postal universal

Tomeu Ferrer
 
 
 
Responsables de Correus de la UGT i CCOO clamen contra el desmantellament del servei foto; Tomeu Ferrer

Responsables de Correus de la UGT i CCOO clamen contra el desmantellament del servei foto: Tomeu Ferrer

La retallada de l’aportació estatal al finançament del servei universal de correus posa en perill aquest dret essencial, especialment a les zones menys poblades de Catalunya. Així ho han denunciat José Feijoo, secretari general del sector postal de la UGT de Catalunya i Benjamín Monblant, secretari general del sindicat de correus de CCOO a Catalunya.

Els dos sindicalistes han indicat que les previsions incloses en els pressupostos generals de l’Estat per dotar econòmicament la prestació del servei postal universal, cosa diferent a la subvenció de Correus, ha passat dels 180 milions que es van destinar l’any 2015 fins als 60 milions que figuren en l’esborrany dels pressupostos de 2018. Això, de complir-se, suposaria una retallada de dos terços de la dotació.

El servei universal és aquell que garanteix que qualsevol carta pot arribar a qualsevol punt de la geografia estatal. Està garantit per la normativa espanyola, i també pels compromisos internacionals d’Espanya.

Els sindicats temen que, malgrat els compromisos, l’Estat espanyol i en concret el govern del Partit Popular es desentenguin de l’obligació contreta amb la ciutadania i que no es reparteixin cartes i objectes postals allà on no sigui rendible.

En concret, a la demarcació provincial de Barcelona, la retallada del finançament i el bloqueig del pla estratègic de Correus suposaria almenys en l’afectació de 500 llocs de treball i en la desatenció de poblacions i zones rurals de tota la provincia, com podrien ser el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, L’Alt Penedès o el Garraf, entre altres indrets.

Tant CCOO com UGT acusen el Govern del PP de fer una renúncia explícita en relació amb el futur de Correus com a empresa pública. En aquest sentit, el bloqueig del plà estratègic ha impedit qualsevol diversificació que hauria ajudat a l’autofinançament, com seria l’aposta pel repartiment de paquetaria, vinculada amb el comerç electrònic o la internacionalització.

Tant Feijoo com Momblant han avisat que si el govern de l-Estat manté el seu “passotisme i desísida”, els sindicats que representen iniciaram mobilitzacions graduals i crexents entre ara i la fi de l’any per exigir que el Govern del PP assumeixi la seva obligació coma prestador del servei públic universal de correus.

La retallada en el repartiment de cartes i objectes postals se sumaria als efectes negatius que per a les petites poblacions té la clausura de moltes oficines de bancs i caixes,que obliguen els vilatans a desplaçar-se per cobrar o pagar factures o extreure diners en efectiu.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*