CCOO i UGT utilitzen l’augment de l’IPC per atiar la mobilització dels pensionistes

L'IPC a Catalunya ha tingut al mes de març un increment interanual de l'1,5% mentre que l'actualització de les pensions només ha estat del 0,25%. Els sindicats han utilitzat aquesta dada per reforçar la convocatòria de demà d'una manifestació en defensa d'unes pensions dignes i d'un sistema just.

Redacció
 
 
 

Els sindicats CCOO i UGT han afirmat avui que les dades de l’IPC del mes de març evidencien «que cal blindar i augmentar el poder adquisitiu de jubilats i pensionistes». Segons les dades fetes públiques avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), els preus han pujat a Catalunya l’1,5%, tres dècimes per sobre del que ho han fet a escala estatal, que ha sigut de l’1,2%.

CCOO assegura que «aquest primer trimestre de 2018 hi ha hagut uns nivells d’inflació per damunt de l’actualització de les pensions, fet que suposa un empobriment adquisitiu de les persones jubilades. Al gener la inflació a Catalunya va ser del 0,9%, al febrer de l’1,4% i al març de l’1,5%». Aquestes xifres fan que UGT consideri que «mentre a les pensions només se’ls reconegui l’increment del 0,25%, a Catalunya tan sols creixeran de mitjana 2,4 euros mensuals el 2018, quan la cistella de la compra augmentarà uns 27,16 euros mensuals. D’aquesta manera, les pensions catalanes perdran gairebé 300 euros anuals de mitjana.»

Aquestes dades fan que tots dos sindicats hagin insistit en la necessitat de mobilització en defensa d’un sistema digne de pensions. Les xifres de l’IPC han estat publicades just abans de les manifestacions convocades a Catalunya demà dissabte 14 d’abril i a la resta d’Espanya, el diumenge 15. CCOO i UGT reclamen la derogació de l’Índex de Revalorització de les Pensions i la del Factor de Sostenibilitat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*