CCOO creu que part de la reducció de l’atur al segon trimestre és fruit de l’efecte desànim

Per al sindicat una part del creixement del treball assalariat es deu a ocupació precària i inestable

Redacció
 
 
 

Comissions Obreres considera que la recuperació del mercat de treball de la qual és no és creïble “mentre es mantinguin els actuals nivells d’atur i l’ocupació segueixi sent insuficient, precària i allunyada d’assolir els nivells que estableix l’Estratègia Europea 2020”!. No obstant això, el sindicat creu que la disminució de l’atur es produeix per l’efecte desànim i pel creixement de la feina precària i inestable.

En concret, el sindicat analitza l’evolució de l’atur per demarcacions provincials, cosa que mostra fortes diferències a Catalunya. En aquest sentit, Tarragona és on es dóna la taxa més elevada, un 189,4%, seguida de Girona amb un 17% i Barcelona, amb un 15,7%m mentre que Lleida té la més baixa, amb un 11,4%.

CCOO ha analitzat també la contractació pel que fa a la seva qualitat. Els assalariats amb contracte indefinit es van incrementar en 45.600 persones respecte a fa un any i també van augmentar en 50.000 les persones que treballen amb contracte temporal. “Aquesta tendència fa que la taxa de temporalitat s’elevi fins a un 20,7%”.

En relació amb el tipus de jornada que treballen els ocupats, les persones amb jornada parcial augmenten en 47.200 i les que treballen a jornada completa ho fan en 59.100 respecte al juny de 2015. La taxa de parcialitat creix fins al 14,4%.

El sindicat reivindica, per reduir realment l’atur, més i millors polítiques actives d’ocupació. Aquestes polítiques haurien d’anar acompanyades per polítiques d’igualtat, per lluitar contra les fortes desigualtats que pateixen les dones en el mercat laboral.

CCOO insta les empreses a generar ocupació estable, amb drets i condicions laborals dignes, que contribueixin a canviar el sistema productiu que es basi en la qualitat, la innovació i la competitivitat i no en salaris baixos.

Finalment, CCOO reclama mesures urgents per donar resposta a les persones que no tenen ni feina ni prestacions. Això seria la Renda Garantida de Ciutadania de Catalunya, actualment pendent d’aprovació. Aquesta llei hauria d’assegurar uns ingressos mínims a totes les persones sense ingressos.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*