CCOO avisa que gairebé tota la nova contractació realitzada al maig és temporal

El sindicat segueix reclamant la Renda Garantida de Ciutadania com a forma d'assegurar uns mínims vitals

Redacció
 
 
 

Comissions Obreres de Catalunya ha valorat també les dades de l’atur al Principat que mostren una reducció clara . Això no obstant, fent una anàlisi més detallada, el sindicat destaca alguns clarobscurs com que «més de mig milió de persones romanen a l’atur, moltes d’elles des de l’inici de la crisi». En aquest sentit alerta que gairebé tota la nova contractació és temporal.

Per tant, tot i les declaracions oficial, CCOO segueix remarcant que no es pot parlar de recuperació econòmica. Per tant, exigeix la implantació de la Renda Garantia de Ciutadania, que asseguraria uns mínims vitals. Finalment, en el camp de les conclusions, alerta sobre el repartiment del treball que provoca l’excessiva temporalitat i la decreixent durada dels contractes i que només té un reflex positiu estadísticament, però no per al mercat de treball.

Analitzant en detall i per sectors, CCOO, tot i reconèixer que al maig l’atur ha baixat en totes les àrees, creu que: «Segueix la reducció de l’atur als serveis, en gran part per la importància del turisme a la nostra economia i de la construcció, en part degut a les eleccions municipals i a l’obra pública que ha generat. La indústria millora, però de forma insuficient».

Igualment es redueix l’atur entre homes i dones. Els homes han reduït l’atur en 41.796 aturats i un

-14,22%, i les dones ho han fet en 18.609 aturades i un 6,24% menys que maig de 2014. Per tant, CCOO afirma: «augmenten les desigualtats entre homes i dones al mercat de treball. Creix la proporció de dones a l’atur, que al principi de la crisi era menor que la dels homes, i la reducció del

nombre d’aturats és més del doble que la de dones, el que alenteix la recuperació de

l’ocupació de les dones».

Creixement insuficient

Pel que es refereix a la contractació, el sindicat indica que «del total de contractes registrats el mes de maig, 228.588, és una xifra elevada per l’excessiva temporalitat. El 88,7% d’aquests contractes són temporals. És destacable que augmenti la temporalitat en un mes no marcat per l’estacionalitat com és maig. A més, el ritme de contractació és insuficient per a donar resposta als 532.000 aturats registrats.

En l’apartat de prestacions El maig de 2015 es va tancar amb 307.155 persones aturades a Catalunya que rebien algun tipus de protecció per atur. Això suposa 58.074 prestacions menys que l’any passat i 15.585 beneficiaris menys que el mes de març de 2015.

La reducció interanual es produeix tant en prestacions contributives (-38.712 i un -22,27%) com en subsidis (-19.575 i un -12,51%).

En relació al mes passat, la reducció és de -7.203 prestacions, el -5,06%, i de -7.893 (el -5,45%) subsidis menys.

Finalment,3.323 persones han percebut aquest mes l’ajut del Programa d’Activació de l’ocupació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*