Aumar anuncia un ERO per a 140 treballadors fruit de la fi de les concessions de les autopistes AP7 i AP4

UGT reclama que no s'apliquin mesures traumàtiques i s'habilitin mecanismes per a la reubicació de treballadors en altres empreses i en el manteniment i gestió de les vies

Redacció
 
 
 

L’empresa Aumar, concessionària de les autopistes AP7 i AP4, ha anunciat que acomiadarà 140 treballadores i treballadors. Ho farà després que el 31 d’octubre finalitzin les concessions de les dues vies de comunicació. Les dues autopistes, segons UGT, tenen en total uns 300 treballadors i treballadores, dedicats a tasques com gestió de peatges, manteniment i administració.

Segons el sindicat, 2 d’agost passat, el Consell de Ministres va aprovar la licitació de 5 contractes de servei per a la conservació de la infraestructura, un per cada província per on passen aquests trams d’AP7 i AP4, per valor de 154 milions d’euros.

UGT ha demanat a Abertis, el holding d’autopistes,  mesures perquè no es produeixi cap acomiadament traumàtic, a través de la reubicació de treballadors en altres empreses, la formació en manteniment de les vies, i que es respecti la clàusula d’ocupació. També s’ha reclamat al Ministeri de Foment la necessitat d’articular mesures que minimitzin l’impacte que tindran les decisions de l’Executiu sobre l’ocupació; també al Ministeri d’Ocupació, per reclamar un pla per al sector de les autopistes de peatge.

El 31 d’octubre s’iniciarà el període de consultes de 30 dies fixat quan una empresa presenta un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). El sindicat afirma que defensarà els drets de subrogació de la plantilla, legals i convencionals, inherents a la successió d’empresa, i el respecte escrupolós de les garanties associades a la clàusula d’ús del conveni col·lectiu; i reclamarà a Abertis, en línia amb els compromisos en matèria de responsabilitat social, la reubicació voluntària del nombre més gran de treballadors i treballadores que puguin ser eventualment excedents.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*