Acció Solidària Contra l’Atur ASCA va crear el 2014 un total de 189 llocs de treball invertint 797.443 euros

El 52% dels fons aportats el 2014 corresponen a retorn dels crèdits anteriors i la resta procedeix de les aportacions privades

Tomeu Ferrer
 
 
 
Oriol Romances, vicepresident d'Accio Solidària Contra l'Atur (ASCA), foto: Enric Català

Oriol Romances, vicepresident d’Accio Solidària Contra l’Atur (ASCA), foto: Enric Català

Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), única entitat del civil i laica que concedeix préstecs sense interès a Catalunya, va donar l’any passat 125 crèdits, que en conjunt van sumar 797.443 euros, amb els que es van crear 189 llocs de treball, segons les dades de la memòria de l’any passat.

En el conjunt del 2014 els recursos econòmics de la fundació van ascendir a 1.175.849 euros, dels quals el 52% correspon a retorn de préstecs d’anteriors, el 23,56% a donacions privades, 3,46% a subvencions públiques, el 0,86% a ingressos diversos i el 20,04% a aplicació de disponible. Els comptes de l’entitat són auditats anualment per l’empresa AUREN.

Els projectes aprovats, que pertanyen a diferents sectors, han de ser d’àmbit català i crear o consolidar llocs de treball estables.

La Fundació “Acció Solidària Contra l’Atur” es gestiona gràcies a 40 ciutadans que posen a la seva disposició de forma voluntària coneixements i experiència i té 4 persones contractades per a tasques administratives, d’atenció social i Internet.

L’entitat, va rebre l’any passat un reconeixement públic en ser reconeguda amb la Menció Institucional del Col·legi i Associació d’Enginyers de Catalunya. Al llarg de la seva història ha rebut diferents premis i reconeixements. Entre altres, el Premi a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu (1998), Premi Primer de Maig 2003 de les fundacions Josep Comaposada i Rafael Campalans i Premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Irla.

Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) condiciona els seus préstecs al fet que que creïn ocupació estable i viable. Els projectes presentats provenen dels mateixos aturats, dels serveis de promoció econòmica dels ajuntaments, dels consells comarcals o d’altres organismes públics, entre els quals destaquen darrerament les cooperatives i empreses del tercer sector.

Per sol·licitar el préstec cal omplir un qüestionari que es pot trobar a la web o demanar-lo personalment a la mateixa Fundació. Aquest qüestionari es presenta acompanyat de la documentació necessària: Pla d’empresa, Vida laboral del sol·licitant, pressupost necessari i currículum. Totes les sol·licituds són estudiades per un equip format per voluntaris, provinents de diferents àmbits professionals, amb formació, coneixements i experiència.

Acció Solidària Contra l’Atur va començar la seva feina el 1981 amb la concessió de préstecs sense interès a persones i col·lectius desfavorits. Trenta-dos anys després ha concedit un total 2.992 préstecs per un import de 8.195.098 euros i ha creat 7.741 llocs de treball.

Molts dels cedits que concedeix ASCA tenen un abast limitat que, tanmateix són molt importants per als que els reben. El vicepresident de l’entitat, explicava fa poc en una entrevista al Diari del Treball, que un préstec tipus era aportar fons per comprar eines perquè un autònom pugui iniciar feines tan senzilles però també tan vitals quan una persona necessita guanyar-se la vida.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Im perfect i l'Olivera guardonats com marca innovadora i premi a la trajectòria d'Acció Solidària Contra l'Atur

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*