Acampada indefinida a Polinyà per la reincorporació de dos acomiadats quan intentaven negociar amb Healthcare

Des de fa mesos els afectats protestaven davant les oficines a El Prat de Llobregat, ja que denuncien que són víctimes d’una represàlia a causa de la seva relació amb l'empresa com a falsos autònoms

Redacció
 
 
 
Acampada de treballadors d'Alliance Healthcare davant la planta de Polinyà foto: CCOO

Acampada de treballadors d’Alliance Healthcare davant la planta de Polinyà foto: CCOO

Els treballadors del grup Alliance Healthcare han decidit dur la seva protesta per l’acomiadament de dos companys a la factoria que l’empresa té a Polinyà. Fins ara mantenien una acció semblant a El Prat de Llobregat on el grup té les oficines.

Alliance Healthcare és una empresa farmacèutica que també distribueix els seus productes per diverses zones de Catalunya i Aragó. Per fer-ho compta amb un col·lectiu d’uns 500 transportistes teòricament autònoms, però que dia a dia treballen a les ordres de l’empresa que és qui fixa les seves tasques.

A El Prat de Llobregat i Polinyà, els treballadors fa temps que es van sindicar a CCOO i junt amb altres van decidir crear una associació professional per obrir un diàleg amb l’empresa sobre condicions laborals i salaris, ja que teòricament són autònoms, encara que només tenen un client: l’empresa, segons Jaume Oliver, secretari general de la Secció Sindical de CCOO d’Alliance Healthcare.

Reunió frustrada

Ja fa uns mesos, els membres de l’associació van reclamar reunir-se amb la direcció de l’empresa, que no els va reconèixer com a interlocutors i a més va acomiadar a David i Rubèn, els dos delegats enviats a parlar. Bé, no els va acomiadar perquè en teoria són autònoms, però els va comunicar que s’havia acabat la relació comercial amb la societat.

Davant la situació produïda, tant des de l’associació de treballadors autònoms com des del comitè d’empresa s’ha intentat dialogar amb la direcció de la companyia, sense cap resultat. Això ha fet que els dos operaris afectats, junt amb companys, familiars i altres sindicalistes hagin decidit fer les concentracions indefinides davant les seus de la societat.

A més, els treballadors han presentat diverses accions judicials, diu Oliver. Una és una denúncia per vulneració de drets. La segona reclama el reconeixement de la relació laboral amb la companyia, perquè, afirma Oliver, els operaris entrarien dins de la categoria de Treballadors Autònoms Dependents (Trade) que sí que recull la vinculació amb l’empresa. I en tercer lloc s’ha presentat una denúncia perquè es considerin nuls els acomiadaments, els treballadors consideren que la seva situació és una cosa semblant com ha passat amb Deliveroo i els seus repartidors. Si Inspecció acceptés que hi ha vincle laboral la seva decisió afectaria tot el col·lectiu.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*