A mil les dones!

Les desigualtats salarials i horàries contribueixen a que les pensions de les dones siguin un 39% més baixes que les dels homes.

Pilar Pérez
 
 
 

A Anem a Mil defensem un salari mínim digne i que cap treballador cobri per sota els mil euros.

Hi ha un aspecte, però, que ens amoïna de manera especial: les feines que estan pitjor remunerades es concentren a l’hostaleria, la neteja i l’atenció a les persones. Precisament aquests llocs són ocupats majoritàriament per dones.

Si la precarietat laboral és un clar factor de risc a l’hora de patir pobresa, en el cas de les dones la situació s’agreuja. A l’estat espanyol les dones cobren de mitjana un 19,3% menys que els homes, i això a la pràctica significa que una dona ha de treballar 79 dies a l’any més que un home per cobrar el mateix.

A aquesta desigualtat salarial s’afegeix el fet de què, per cada home que treballa a temps parcial, hi ha 26 dones que ho fan, principalment per conciliar la seva feina amb tasques de criança no retribuïdes. Les desigualtats salarials i horàries contribueixen a que les pensions de les dones siguin un 39% més baixes que les dels homes.

Qualsevol persona que treballi per la igualtat de gènere ha de lluitar, necessàriament, per millorar les condicions de les dones treballadores.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*