L’epidèmia de coronavirus COVID-19, està demostrant les cares més extrems de solidaritat i de l’egoisme social alhora.
El personal sanitari que està treballant per atendre els malalts amb riscos de contraure el virus com ja ha passat i és important reconèixer la gran tasca que s’està realitzant, i les mostres de generositat i altruisme de la seva activitat curativa, per minimitzar els efectes letals del virus.
Cal que la població segueixi les instruccions de les autoritats sanitàries amb l’objectiu de combatre l’expansió de virus i frenar-de la forma més radical possible.
En els centres de treball s’ha de seguir les pautes de prevenció per combatre el contagi de virus i realitzar tots els esforços davant aquesta amenaça greu a la salut pública, és la nostra responsabilitat individual adoptar mesures d’autoprotecció per a nosaltres i els nostres contactes.
Al costat d’aquests comportaments responsables solidaris, ens trobem que alguns poders econòmics: Fons Monetari Internacional, algunes patronals; fent gala de la deshumanització més gran s’atreveixin a plantejar, en aquest moments de xoc, mesures per treure avantatge econòmic d’aquesta crisi de salut pública, proposant flexibilitzar l’acomiadament, congelar el procés de revisió de la reforma laboral, excuses i pretextos per aprofitar l’actual conjuntura per treure benefici propi.
En conseqüència, per a la USOC estem davant d’una greu crisi de salut pública que cal tallar amb tots els mitjans disponibles i aquesta és la lluita prioritària i s’ha de derivar en mesures d’índole econòmica per disminuir els efectes econòmics negatius i evitar la destrucció de llocs de treball i posar les bases per a la recuperació del creixement un cop superada la crisi sanitària, amb mesures de caràcter financer, etc.
A la USOC no acceptarem les excuses que aprofitant una crisi sanitària es retallin drets, s’imposin mesures autoritàries o es posposin decisions per combatre les desigualtats socials.