Una sentència del TSJC avala la internalització dels treballadors de BTV

L'alt tribunal de Catalunya resol que quatre treballadors subcontractats per una productora s'integrin a l'empresa pública de la televisió de Barcelona

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els quaqtre treballadors de BTV han fet una roda de premsa per valorar la sentència

Els quatre treballadors de BTV en una roda de premsa per valorar la sentència del tribunal social fa u n any

L’alt tribunal català ha desestimat el recurs de BTV contra la sentència que l’obligava a contractar directament els quatre primers demandants per cessió il·legal. Els afectats realitzaven el programa pla B i van ser posteriorment acomiadats. Amb la seva decisió, el TSJC referma una sentència anterior del jutjat social número 14 de Barcelona i els reconeix, un altre cop, com a treballadors de l’empresa pública Informació i Comunicació de Barcelona (ICB, la societat municipal que gestiona BTV) i no de la productora privada Antena Local, del grup Mediapro, empresa que formalment els havia contractat. La sentència avalada pel TSJC obliga ICB a pagar aquests quatre treballadors la diferència entre el salari que haurien cobrat a Antena Local i el que correspon a ICB des de fa un any en què es va publicar la primera sentència per part del jutjat social esmentat. A aquesta quantitat s’hi han de sumar un 10% com a interessos. El comitè d’empresa explica que la diferència entre els salaris d’ICB i els que es paguen als treballadors subcontractats a través de Barcelona Audiovisual, del grup Lavinia, és d’un 40%.

El recurs presentat per ICB, més concretament pel consell d’administració d’aquesta empresa pública, es va fer en contra de l’opinió expressada pel ple municipal de Barcelona, que fa un any donava suport a la posició dels treballadors en favor de la seva regularització. El comitè d’empresa explica en una nota que “Aquest recurs ha costat diners públics i només ha servit per seguir deixant aquests quatre companys al carrer i posar bastons a les rodes de la justa internalització de tota la resta de la plantilla de BTV”.

Però, la sentència que s’ha conegut ara té altres implicacions, a més de la directament relacionada amb els quatre treballadors denunciants. la resolució del TSJC crea doctrina, cosa que vol dir que la decisió és aplicable automàticament a la resta de treballadors de BTV que estan subcontractats bé per Antena Local o per Barcelona Audiovisual o de qualsevol televisió de districte. En aquest sentit, el comitè recorda que hi ha presentades unes 160 denúncies a diferents jutjats.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors acomiadats de BTV insten l'empresa i l'Ajuntament a no recórrer la seva reincorporació

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*