El sector ferroviari de CCOO reclama l’arxiu del procés que pot dur a la presó 5 anys un treballador

El sindicat farà un acte per la llibertat del sindicalista el dia 25 a les 10 del matí a la seva seu central a Barcelona

Tomeu Ferrer
 
 
 
Vaga General 14N

Vaga General 14 N

El sector ferroviari de CCOO ha iniciat una sèrie d’activitats per donar suport a un delegat, Ricardo Vercher, que serà jutjat el 4 de novembre per la seva participació en la vaga general del 14 de novembre de 2012 a Barcelona. En el judici el fiscal demana per aquest treballador 5 anys de presó.

L’organisme estatal de CCOO considera que judici és “és un signe més de política repressiva i antisindical“. En aquest sentit ha adoptat una resolució de suport al treballador.

CCOO reclama l’arxiu de les diligencies contra Vercher, “entenent que les activitats sindicals són imprescindibles en el desenvolupament democràtic i que els treballadors i treballadores no poden perdre les eines per oposar-se al que consideren polítiques per protegir-se dels abusos antidemocràtics”.

Per tant, a més de demanar el suport per a l’acte que tindrà lloc el dia 25 d’octubre a les 10 hores a la seu confederal catalana de CCOO, a Via Laietana 16 de Barcelona, aquest Consell demana l’arxiu de la causa contra Vercher i la supressió de la legislació que penalitza l’activitat sindical, en concret l’article 315.3 del codi penal, que fa possible enviar a presó a un treballador per participar, per exemple en un piquet informatiu durant una vaga. Per contra, si un empresari mitjançant coaccions impedeix l’exercici del dret de vaga als seus treballadors només pot ser acusat d’un delicte que està penat amb multa.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. CCOO prepara una gran manifestació a Barcelona el 19 de novembre per uns pressupostos més socials

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*