Els sindicats acampen davant Ensenyament per exigir millores en les substitucions

Els delegats sindicals exigeixen al Govern la contractació dels substituts des de l'1 de setembre i no el dos dies abans de l'inici del curs, tal com està previst

Diari Educacio
 
 
 
Concentració de mestres davant d'Ensenyament

Concentració de mestres davant d’Ensenyament

Els sindicats de professors catalans han acampat aquest dilluns a la nit a les portes del departament d’Ensenyament, a la Via Augusta de Barcelona, per protestar per la contractació dels docents substituts dos dies abans de l’inici del curs escolar, en comptes de l’1 de setembre. La protesta la secunden els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT, Aspepc i CGT.

Els delegats sindicals acampats asseguren que mantindran la protesta a les portes de la conselleria fins que es nomeni els substituts. La promesa de la consellera Meritxell Ruiz és que arribin als centres educatius aquest dijous, 8 de setembre, dos dies hàbils abans de l’inici de curs, una millora respecte als últims anys, que ho feien el mateix dia que els alumnes, però “insuficient” segons els sindicats.

En un comunicat conjunt, els representants laborals dels professors exposen que la situació actual dels substituts no els garanteix temps necessari per “planificar, organitzar i preparar l’inici de curs igual que la resta dels seus companys”. Qüestions com aquesta, asseguren, afecten la qualitat de l’educació.

La seva petició de millora de la substitucions no només es circumscriu a les de setembre, sinó també a les que es produeixen al llarg del curs, incloses les de “curta durada”. Demanen al Govern que torni a cobrir les baixes des del primer dia que es produeixen, i no al cap de 10 dies, tal com es fa en alguns casos des de 2012, quan el Ministeri d’Educació va obrir la porta a fer-ho.

La protesta ha servit per revifar altres reivindicacions sindicals com la recuperació de la reducció de les dues hores lectives entre els docents de més de 55 anys o el retorn a l’horari lectiu previ a la crisi, de 18 i 23 hores en Secundària i Primària, respectivament.

Els concentrats reclamen canvis a Ensenyament

Els concentrats reclamen canvis a Ensenyament

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*