Alerten de l’ús de les practiques no laborals per a joves com a mà d’obra barata

Els joves de CCOO han elaborat una guia sobre pràctiques a l'empresa adreçada a representants sindicals

Redacció
 
 
 

Portada de la guia feta pels joves de CCOOEls últims anys s’han incrementat amb força els joves que realitzen pràctiques no laborals, en especial aquelles que es realitzen un cop acabats els estudis. Segons els coordinadors d’Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya, Irene Ortiz i Adrià Labazuy, el nombre de joves catalans amb contractes de pràctiques suposaven el 9,3% del total de joves empleats el 2015, un percentatge que va augmentar en més de quatre punts respecte a l’any anterior, quan era del 5,1%.

La dada ha estat facilitada durant una roda de premsa en la qual els joves de comissions han presentat guia per a joves i delegats sindicals per identificar i diferenciar les pràctiques formatives de les activitats amb contracte laboral.

El sindicat ha atribuït a una mesura de les empreses per tenir mà d’obra barata – o fins i tot sense cost i una forma de reduir els índexs d’atur juvenil.
En l’acte, Labazuy ha manifestat que el sindicat només ha pogut tenir accés a dades oficials en el cas de pràctiques laborals, però no té informació concreta sobre l’evolució de les pràctiques sense contracte, tot i que ha alertat que són les que més creixen.

El representant dels joves del sindicat ha explicat que la legislació actual permet que es puguin sumar fins a deu o dotze anys encadenant aquest tipus de contractes, que en la majoria dels casos, no inclouen salari, “amb l’excusa que la persona necessita més formació”, fet que implica que els joves s’incorporin al mercat de treball cada vegada amb pitjors condicions.

Ha retret que aquest tipus de pràctiques no remunerades un cop acabats els estudis són les que ha incentivat més l’administració a través de subvencions a les empreses, amb l’objectiu de reduir les xifres d’atur juvenil, i ha criticat també que s’incloguin com a opció dins el programa de Garantia Juvenil.
La guia vol facilitar que els delegats sindicals puguin identificar les diferents situacions per les quals una persona en pràctiques pot estar en l’empresa per informar els joves sobre qualsevol consulta relacionada amb aquest tema.

També pretén servir perquè els sindicalistes puguin introduir criteris en la negociació col·lectiva que permetin diferenciar amb claredat les activitats que són purament de pràctiques de les que corresponen realitzar en el marc d’un contracte laboral.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Alertan que las prácticas laborales para jóvenes se usan para obtener mano de obra barata [cat]

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*