La UAB afirma que ha retirat l’acusació per l’ocupació del rectorat

Gassiot diu que no se l'hi ha comunicat oficialment el desistiment de la denúncia per part de la Universitat

Tomeu Ferrer
 
 
 

Un dia després que es coneguessin les dures peticions penals contra Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya, un representant del personal d’Administració i Serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona i 25 estudiants, la UAB ha anunciat que ha retirat l’acusació. Això no afectaria la petició de 1anys i 5 mesos de presó que se li demana per part de Fiscalia, amb altres penes accessòries

En un comunicat la institució universitària ha assenyalat que la rectora, Margarida Arboix, i la secretària general, Cristina Riba, es van reunir la setmana passada amb representants i l’advocada de les persones investigades per comunicar-los la decisió.

La UAB va interposar una denúncia per l’ocupació uns 150 estudiants al rectorat de la UAB al maig de 2013 com a protesta per l’augment de les taxes universitàries.

Per la seva banda, Gassiot, consultat pel Diari del Treball, ha afirmat no tenir notícia de la retirada. Concretament ha dit “a les 10 del matí de dijous no havien retirat res”. Més tard s’ha assabentat del comunicat que està penjat el web.

Incògnites obertes

El dirigent sindical no sabia si la retirada també era extensible al personament de la vicerectora, Sílvia Carrasco i la de diverses becàries que van presentar també denuncia.

Si es confirma la presa de posició de la nova direcció de la UAB en el judici només es mantindrà l’acusació per part de la fiscalia. Això no afectaria les peticions de pena que en el cas de Gassiot sumen 11 anys i 5 mesos, una accessòria d’estranyament de dos anys, cosa que aquest professors no es pogués acostar a la UAB durant dos anys i una multa de 385.000 euros com a compensació dels danys que s’haurien produït en l’ocupació. Segons CGT la majoria dels altres acusats tenen peticions de presó semblants.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*