La meitat de les persones LGBTI pateix discriminació a la feina i un 24% assetjament laboral

La UGT de Catalunya ha preparat una guia per a la no discriminació i defensa dels drets LGBTI

Redacció
 
 
 
Participació de la UGT al dia Pride l'any 2011 a Barcelona

Participació de la UGT al dia Pride l’any 2011 a Barcelona

El 47% de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) pateixen discriminació a la feina per part de companys, un 24% assetjament laboral, un 20% traves en la promoció professional, un 20% traves en l’accés a l’ocupació i un 6% dificultats en oferir serveis als clients, a més, el 73% de les persones enquestades van patir bromes a la feina, segons un estudi elaborat per les organitzacions FELGTB i COGAM, el 2013. El mateix any, i a nivell europeu gairebé un 60% de les persones homosexuals, transsexuals o bisexuals han viscut algun tipus de discriminació u hostilitat a la feina, segons l’estudi fet públic pel grup LGBTI de la UGT de Catalunya.

Segons el sindicat, “malauradament, els avenços cap a la igualtat formal aconseguits en matèria legal no ha estat acompanyats d’una igualtat real i efectiva”. Encara persisteixen prejudicis sobre l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere, que continuen sòlidament instal·lats en molts sectors de la societat, i encara sobreviuen pràctiques discriminatòries i d’exclusió laboral que situen les persones LGBTI en una situació de clar desavantatge en l’àmbit laboral.

Garantir l’efectivitat

El sindicat considera que el seu paper és clau per garantir l’efectivitat dels drets que es deriven de la legislació aprovada en aquesta matèria, així com per vigilar les conductes discriminatòries al centre de treball, per a la qual cosa cal que els delegats i les delegades es familiaritzin amb el contingut de les lleis i coneguin els recursos que tenen al seu abast per defensar i representar millor els seus companys i companyes de feina.

Per ajudar a la tasca dels delegats sindicals, la UGT de Catalunya ha elaborat una Guia sindical per a la no-discriminació i defensa dels drets LGTBI en l’àmbit laboral’. En aquest recull de es donen normes sobre com actuar en casos en què es donin discriminacions als treballadors en raó a la seva orientació sexual.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*