El 16% dels atesos l’any passat per Càritas Barcelona eren treballadors amb feina

Tot i les dades macroeconòmiques la xifra d’empleats que no arriben a final de mes amb el seu salari ha crescut dos punts

Redacció
 
 
 
Una parada de Càritas recull aliments

Una parada de Càritas recull aliments per als més necessitats

Nou toc d’alerta de Càritas Diocesana de Barcelona: Un 16% de les persones que va atendre l’any passat tenien feina, segons es desprèn de la memòria de l’entitat presentada pel director Salvador Busquets. L’entitat ha cridat l’atenció en relació amb el fet que la precarietat fa que moltes persones que tenen feina no puguin arribar a final de mes amb el fruit del seu treball. Si es compara amb les mateixes dades del 2015, els atesos que treballaven han augmentat dos punts.

Però no tot van ser elements negatius, en la roda de premsa es va destacar un element positiu. El nombre de persones que Càritas va atendre l’any passat va disminuir en un 6%.

El problema de la precarietat i la temporalitat no cessa. L’informe mostra que entre gener i maig del 2017 es va incrementar un 23% el nombre de persones ateses per l’entitat catòlica que treballaven en l’economia submergida. En aquest mateix sentit, el treball es referia a les dades oficials d’àmbit estatal que destaquen que el 2016 els treballadors pobres van ser un 14,1% fa referència també a dades oficials estatals que assenyalen que el 2016 els treballadors pobres van ser un 14,1%, mentre que abans de la crisi econòmica, el 2007, aquest tipus de treballadores eren a Espanya l’1,4%. En el que es refereix als contractes firmats l’any passat, el 60% van ser temporals.

Busquets s’ha referit a la influència que el biaix econòmic està tenint en la joventut. «Els sous són baixos i la temporalitat és molt accentuada, S’està demanant als joves que construeixin la seva vida sobre bases inestables, ha dit Busquets.
Pel que fa a les famílies ateses per l’entitat diocesana, el 2016 es van incrementar en un 18% les que van necessitar rebre ajudes econòmiques per comprar aliments.

A la presentació de les conclusions de la memòria de Càritas de Barcelona hi ha assistit, a més del director, Salvador Busquets, Mercè Darnell, adjunta d’acció social de l’entitat, i l’arquebisbe de Barcelona, Salvador Omella.

Els responsables de Càritas han constatat una pujada del 43% de les persones ateses que no tenen sense autorització de residència a l’Estat espanyol. També han manifestat que ha crescut el nombre de les persones, i han crescut les persones que arriben amb “relats de por i inseguretat” per violència i conflictes procedents de països com Veneçuela, El Salvador, Perú, Colòmbia i Nigèria. En aquest sentit, van afirmar que, mentre que el 2015 no va arribar ningú d’Hondures, el 2016 van ser 350 els nou vinguts d’aquell país i es manté l’arribada aquest any.

L’entitat diocesana alerta, cada cop que pot de la degradació de les condicions de treball. A finals de 2016 ja va fer tocs d’atenció en aquest sentit.

Per fer front a la situació, Busquets es va manifestar partidari de la implantació a Catalunya de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) en els termes en què es va aprovar el projecte entre els impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), de manera que l’any 2020 s’apliqui en la totalitat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*