Els representants dels treballadors de Televisió de Catalunya han abordat l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per explicar-li el cas del treballador al qual la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) demana una condemna de set anys per un presumpte delicte de revelació de secrets. La trobada, a peu dret, s’ha produït quan Mas entrava a Tv3 per participar en el programa .Cat. L’expresident estava acompanyat per la presidenta de la CCMA, Núria Llorach.
Abans els membres del comitè van parlar amb l’exparlamentari de CDC, Francesc Homs, al que li van explicar la situació i aprofitant que ha estat imputat, li van demanar que es posi en la pell del treballador acusat.
Més tard es va produir la conversa entre una portaveu del comitè d’empresa i el líder de CDC s’ha desenvolupat de forma correcta i amb un pèl de tensió. Els representants laborals han demanaven al polític un gest de generositat que tanqui l’enfrontament que hi havia amb la direcció de l’ens el 2012 i han intentat fer entendre a Mas que una condemna de presó no aportarà res a la concòrdia dins d’un organisme considerat clau en les estructures d’un futur estat.
Mas ha intentat justificar la posició de la direcció de la CCMA, que ha comunicat que no pensa retirar la petició de presó. En un interessant intercanvi d’opinions l’expresident ha considerat molt greu el fet que es rebel·lessin mitjançant un correu electrònic enviat a la plantilla després que les dades fossin presumptament robades de l’ordinador del llavors president de la corporació
La direcció de la corporació pública manté l’acusació contra l’operari per revelació de secrets que el pot dur a la presó set anys
. La interlocutora, que parlava en nom de la plantilla ha argumentat que les dades objecte de polèmica ara són de coneixement públic perquè es poden trobar al portal de la transparència, tot donant a entendre que el pas del temps hauria de treure ferro a la situació en nom de la concòrdia.
Un altre element que ha sortit a la conversa és la petició que la CCMA retiri l’acusació, perquè, han explicat els sindicalistes, amb això n’hi hauria prou per tancar el cas, més quan l’acusat, treballador de TV3 ha patit una depressió pels efectes de la seva detenció i imputació. L’antic president de Catalunya ha intentat explicar que encara que la direcció de la corporació decidís tenir un gest de magnanimitat l’acusació podria mantenir-la la fiscalia. Els treballadors de TVC s’han recolzat en les opinions dels advocats de l’encausat per assegurar que si el que es considera ofès retirés la denúncia quedaria l’assumpte sense vies legals i desapareixeria l’amenaça de presó.
Des de la delegació s’ha recordat a Mas que en casos en els quals a causa de la participació de sindicalistes en piquets, hi havia peticions de presó per als activistes laborals CDC ha aplicat un criteri que seria vàlid en aquest cas si hi hagués voluntat política. El criteri ha estat no mantenir l’acusació si no hi ha hagut agressions ni danys a les persones. I en el cas del treballador de TV3 el màxim que es pot retreure seria una entrada al sistema informàtic i la distribució de les dades mitjançat un correu electrònic. Finalment Mas ha acceptat endur-se un document on els treballadors expliquen el cas i demanen solidaritat amb el seu company.
L’abordatge de Mas és una més de les activitats realitzades pels treballadors de les empreses de la CCMA per donar a conèixer el cas i demanar que es normalitzi la situació als mitjans de comunicació públics de Catalunya. Abans s’ha lliurat manifestos a l’actual president de Catalunya, Carles Puigdemont i també al cap de files de CDC al parlament espanyol Francesc Homs. També s’han reunit amb representants de l’oposició que en alguns casos han firmat la petició i s’han afegit al moviment, cosa que ha passat entre altes amb l’exparlamentari de la CUP, el periodista David Fernàndez. El també exdiputat d’ERC i dirigent del grup governant Junts Pel Si, Joan Tardà, ha estat explícit: “aquest treballador no ha d’anar a la presó”, ha dit.