La ciutat de Badalona s’ha adherit formalment com a membre de l’agrupació municipi cooperatiu. A l’acte de la signatura hi han participat l’alcaldessa de la tercera ciutat de Catalunya, Maria Dolors Sabaté i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), Perfecto Alonso.
Tot i que la col·laboració de la ciutat amb la federació ja fa temps que es dóna, amb la firma es pretén aprofundir en el suport a les empreses cooperatives i en la difusió de l’economia social, segons informa la FCTC.
Badalona és una ciutat amb una gran tradició cooperativista primer i més tard, vinculada amb l’economia social en totes les seves formes. En aquest sentit, “el cooperativisme és un model econòmic que interessa potenciar i consolidar a la ciutat pel fet que és participatiu, amb valors, basat en les persones i que posseeix unes estructures i un funcionament democràtics”, expliquen des de l’ajuntament badaloní.
El programa Municipi Cooperatiu pretén aconseguir la difusió, creixement i sensibilització del cooperativisme de treball impulsat a diversos municipis catalans. L’iniciador del programa va ser la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el programa promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la difusió, creixement i consolidació de l’economia cooperativa al territori.
A dia d’avui hi ha vinculats al programa els ajuntaments de Granollers, Sant Cugat, Girona, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Sabadell, Sitges, L’Hospitalet, Sant Joan Despí, El Prat del Llobregat, Viladecans, Vallirana, Manresa, Sant Pere de Ribes, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Mataró.
Jornada de treball
D’altra banda, dimecres 16 de març Badalona acollirà la jornada de treball “foment municipal de l’economia social i solidària” organitzada pel grup impulsor de la Xarxa per l’Economia Social i Solid+aria, una xarxa que actualment formen els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.
L’objectiu de la diada és avançar en la constitució de la xarxa esmentada, un procés que es va iniciar l’actubre passat quan es va celebrar la Trobada Internacional d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.
A dia d’avui s’han adherit a la declaració fundacional de la xarxa un total de 38 ajuntaments catalans.
La jornada es desenvoluparà entre les 9,30 i les 14,30 a NAU3 del Centre Cultural l’Escorxador de Badalona, que està situat al carrer arquitecte Fradera,1, de Badalona.