Protestes al Centre Sanitari del Solsonès contra la retallada salarial del 5% i reclamant que els paguin els endarreriments

Les treballadores i els treballadors faran aturades diàries de cinc minuts per cridar l'atenció sobre la seva situació, per reclamar que els paguin els endarreriments i per recuperar la retallada del 5% aplicada als seus salaris

Redacció
 
 
 

Les treballadores i els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès, que és una fundació pública comarcal, iniciaran aturades de 5 minuts per cridar l’atenció sobre els problemes laborals que els afecten, segons informa CCOO de les Terres de Lleida. En concret denuncien que des de l’any 2010 han patit una baixada salarial del 5%, tenen endarreriments pendents de cobrar dels anys 2017 i 2018, els han apujat l’horari laboral, els han incrementat les càrregues de treball a causa de l’envelliment de la població.

Les treballadores i treballadors han complert amb dedicació i responsabilitat la seva feina durant 10 anys, afirma el sindicat, i s’han aplicat amb esforços que fins i tot podien afectar la seva salut perquè les retallades al Centre Sanitari del Solsonès (localitzat a Solsona i Sant Llorenç de Morunys) no afectessin la ciutadania.

A més, els i les operàries del Centre Sanitari del Solsonès afirmen que: “ha arribat el moment de recuperar les condicions laborals i demanen allò que ja han aconseguit els companys i companyes que treballen al sector públic. El CatSalut ha augmentat les tarifes per complimentar l’acord del sector públic en l’àmbit sanitari concertat i l’Institut Català de la Salut (ICS)”.

En concret, els  5 minuts d’aturades es faran cada dia, aprofitant el temps d’esmorzar, per no perjudicar els usuaris i usuàries, amb l’objectiu de mostrar la disconformitat amb la situació que viu el Centre Sanitari del Solsonès, i perquè volen que se’ls apliqui l’acord sobre les retribucions al qual s’ha arribat al sector públic i que dóna sortida a les seves demandes.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*