La Generalitat només pensa convocar oposicions per regularitzar 24.000 interins fins a 2019

La consellera Meritxell Borràs limita les places del 2017 a 7.721 de les quals 2.000 seran ensenyants

Redacció
 
 
 
Meritxell Borràs, consellera de Governació de la Generalitat, foto Eldiario.es

Meritxell Borràs, consellera de Governació de la Generalitat, foto Eldiario.es

El Govern de la Generalitat considera que haurà de convocar abans del 2019 un total de 24.000 places de funcionaris públics. Ho ha dit la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en la ressenya del consell de govern celebrat dimarts.

La regularització de treballadors internis per convertir-los en funcionaris té a veure amb l’acord assolit en l’àmbit estatal entre els sindicats majoritaris i el Govern central. La xifra global per a l’Estat espanyol suposaria convertir 250.000 contractes de temporals a fixos a la funció pública.

Els sindicats catalans, aplicant els criteris del pacte estatal consideraven que a Catalunya s’havien de convocar en els tres anys fixats, oposicions per cobrir 45.000 places, és a dir, 21.000 places més de les que preveu la Generalitat.

Criteris divergents

Si s’escolta l’argument de la consellera, es tractaria de regularitzar el 90% dels interins que estiguessin en aquesta situació des de fa més de tres anys. Això contrasta amb l’acord estatal que fixa l’objectiu de la temporalitat en el 8%.

La consellera Borràs ha indicat que a Catalunya hi ha uns 37.000 interins, xifra molt menor a la que calculen els sindicats. La consellera ha indicat que el tema el tractaran amb els sindicats en la Mesa de la Funció Pública, però finalment ha admès que podrien ser al voltant de 24.000 places.

En el que ja sembla que hi ha poc a debatre és en la intenció del Govern de Catalunya de limitar la convocatòria de places de funcionari per aquest any a 7.721 persones. D’aquesta xifra 2.200 persones correspondran a l’àmbit de l’educació aquest any. La resta fins a la quantitat final correspon al conjunt de serveis públics, inclosos metges o Mossos d’Esquadra.

Els sindicats de la funció pública ja van mostrar la seva decepció davant la quantitat de 7.721 places de la convocatòria d’aquest any. Això se suma al fet que des del govern català no s’hagi volgut negociar el retorn de les pagues extres dels anys 2013 i 2014 quan a la resta d’autonomies aquest deute ja s’ha saldat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*