Desestimada la querella de 12.000 euros que el magnat d’Hotusa reclamava a un cambrer

El jutge considera no provades les acusacions de l'empresari, segons les quals el sindicalista l'havia calumniat quan assistia a la proclamació de català de l'any de 2013

Tomeu Ferrer
 
 
 
Sergio, amb el megàfon explica a Artur Mas les accions del seu patró

Sergio, amb el megàfon explica a Artur Mas les accions del seu patró

Que un empresari amo d’un imperi hostaler denunciï un cambrer, per suposades calúmnies, no és normal. Que a més li reclami una multa de 12.000 euros, és excepcional. Però, si com s’ha constatat en el judici, el denunciant no tenia proves documentals, el resultat no pot ser altre que l’absolució.

Això és el que ha passat en el judici instat per Amancio López Seijas, el magnat del grup hostaler Hotusa, contra un ex cambrer, Sergio, qui el va increpar quan López assistia el 14 de maig de 2013 a la cerimònia de lliurament dels premis català de l’any al Teatre Nacional de Catalunya.

La sentència, és recurrible en deu dies, però del text es dedueix que difícilment un altre tribunal prendrà una decisió diferent si no s’aporten proves noves.

Sergio, consultat per aquest diari, s’ha manifestat tranquil. «Si és veritat que els acusadors poden recórrer. Però com es tracta d’una acusació falsa, no crec que hi hagi una sentència diferent», afirma.

No obstant això, Sergio entén que el procés seguit fins al judici a qui ha causat malestar és a la seva família i a les «persones que tenim al voltant, encara que finalment es guanyi».

El procés judicial el va instar Amancio López Seijas, un magnat de l’hostaleria. López és el propietari del grup Hotusa, un conglomerat considerat la primera cadena europea d’hotels independents. El grup compta amb més de 2.500 immobles associats, en 48 països. L’any 2013 el grup va declarar guanys de 12,9 milions d’euros.

El maig de 2013, Amancio López era una de les personalitats convidades a la gal·la del Català de l’any. La seva presència no era casual. Barcelona és una plaça forta d’Hotusa. La cadena compta amb els hotels Gran Ducat, Ronda i Cristal Palace, entre altres.

La construcció d’un imperi, de vegades comporta accions discutibles. Segons els sindicalistes de CCOO la direcció d’Hotusa ha pres els últims anys un fort caire antisindical. Segons la federació d’hostaleria de CCOO, en els hotels del grup, just abans d’abril de 2013 s’havien acomiadat més de 40 persones, i això en un sector on no hi ha crisi! Segons aquesta federació el motiu profund era la militància sindical de molts dels acomiadats. Tot i que, molts dels comiats es disfressen de no renovació de contractes o altres subterfugis que utilitzen les facilitats que en aquest sentit dóna la reforma laboral, aprovada pel PP i CiU.

Així, que, un grup de treballadors es va desplaçar per protestar contra els acomiadaments. Duien banderes del sindicat i un megàfon a través del qual criticaven el que consideraven política antiobrera d’Amancio. Sergio, el cambrer, duia el megàfon, i un cop situat on els mossos li van indicar, va estar criticant el seu patró quan va entrar i va fer el mateix davant de la resta de personalitats que participaven en l’acte. Un dels que es va aturar per escoltar va ser el president de la Generalitat, Artur Mas.

D’aquell fet el resultat per a Sergio, va ésser rebre una denúncia per calúmnies i insults presentada pel cap de la cadena hostalera. Es tractava d’una denúncia per faltes, perquè cap dels fets no arribava a delicte. Tanmateix el magnat reclamava una multa exemplar: 12.000 euros. Un càstig doble si es té en compte que Sergio, delegat sindical, també ha estat acomiadat de l’hotel Cristal Palace, d’Hotusa.

I vet aquí, que el dia del judici els treballadors, acompanyats pels advocats del sindicat van veure que el gran patró d’Hotusa, envoltat per un nombrós equip jurídic es presentava a la sala. El resultat final és el que es coneix. Perquè, si no hi ha proves, difícilment s’aconsegueix una sentència de culpabilitat, es tinguin els diners que es tinguin. I de vegades, David guanya!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Desestimada la querella de €12000 que el magnate de Hotusa reclamaba a un camarero (CAT)

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*