Vaga dels treballadors de les deixalleries i punts verds per demanar mesures de seguretat contra robatoris i agressions

El Col·lectiu de Treballadors del Tractament de Residus (CTTR) ha convocat aturades per aquest 14 de maig i també per als dies 19. 22, per exigir a l'empresa mesures efectives que posin fre als atacs que pateix el personal d'aquestes instal·lacions a Barcelona i a l'Àrea Metropolitana. El comitè d'empresa denuncia que Siresa no els dóna cap suport i que fa com «si la nostra integritat física no fos de la seva incumbència».

Redacció
 
 
 

La instal·lació de càmeres de seguretat és l’única mesura que ha pres fins ara Solucions Integrals per als Residus SA (SIRESA) per  evitar els robatoris i als atacs als treballadors de les deixalleries i punts verds que aquesta empresa gestiona. El comitè ho considera totalment insuficient, ja que fins ara només s’han fet servir per acomiadar una persona a la qual SIRESA acusava de connivència amb els lladres, fet que el comitè nega. Per aquesta raó, el Col·lectiu de Treballadors  del Tractament de Residus (CTTR), sindicat majoritari, ha convocat vaga per a avui 14 de maig i també per als dies 19 i 22 de maig.

Aquesta és una batalla que ve de lluny, ja que fa un any ja va haver-hi vagues per reclamar més seguretat però, segons denuncien els treballadors, res ha canviat. Segons el comitè, «els enregistraments d’aquestes càmeres, a banda d’haver-se demostrat que no han aconseguit acabar i ni tan sols fer disminuir les agressions, tampoc no s’han posat en exclusiva al servei de la voluntat d’incrementar la seguretat del personal». Així, expliquen fonts de la representació sindical, «la gravació d’una de les càmeres s’ha fet servir per intentar justificar l’acomiadament d’un treballador que havia elevat reiterades queixes pels freqüents robatoris al Punt Verd on desenvolupava les seves tasques». Precisament, la readmissió d’aquest treballador «a qui l’empresa acusa, de forma absolutament injusta», d’haver actuat en connivència amb els lladres és una de les exigències plantejades per la plantilla.

El CTTR assegura que després de les aturades de fa un any «la situació es manté igual, amb l’empresa fent oïdes sordes a les nostres peticions. I no són pas peticions difícils de justificar. Només volem que es redueixi la nostra vulnerabilitat i poder anar a treballar sense por a patir una agressió per part de la gent que vol entrar a les deixalleries i punts verds a robar els residus que allà s’hi troben». I si hi ha agressions, afegeixen les fonts sindicals, que compten amb l’assessorament del Col·lectiu Ronda, «que l’empresa ens recolzi i ofereixi assessorament legal. No pot ser que es desentengui com continua fent, com si la nostra seguretat i integritat no fos de la seva incumbència.».

El comitè es queixa «de l’actitud intransigent i tancada al diàleg de SIRESA, emprsa participada al 100% per la societat de capital públic TERSA, que és propietat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Serveis Municipals (B-SM).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*