UGT es congratula de la municipalització dels serveis de la grua i la zona blava de Mataró

Els sindicat considera que en la nova situació els drets dels treballadors, que han estat tots subrogats, es garantiran millor

Redacció
 
 
 

El servei de la grua i de la zona blava de Mataró han estat municipalitzats. La mesura és efectiva des de l’1 de gener d’aquest any. UGT de Catalunya es congratula en un comunicat de la mesura que reclamava des de feia dos anys. En aquest temps el sindicat ha estat negociant la mesura amb l’ajuntament de la capital del Maresme.

Els dos serveis, grua i zona blava, són gestionats directament per l’empresa municipal PUMSA, que ha subrogat els 24 treballadors i treballadores de la zona blava i els 12 de la grua, que abans eren plantilla de l’empresa Estacionamientos y Servicios (Eysa).

El sindicat indica que els dos serveis ara públics, “eren municipalitzables” cosa que ha de suposar un millor servei a la ciutadania, unes millors condicions laborals per a la plantilla i una gestió més eficient dels recursos municipals, segons la nota.

Pel que fa als treballadors, amb el pas a empreses de majoria de capital públic, mantenen els drets que tenien anteriorment (com, per exemple, l’antiguitat). A més, ara iniciaran la negociació del nou conveni PUMSA, que suposarà una millora de les seves condicions laborals respecte al conveni col·lectiu català d’aparcaments, estacionaments regulats de superfície, garatges, serveis de rentada i greixatge de vehicles, assegura UGT de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*