Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!

Els treballadors de Pinturas Titan, fabricant de la marca Titanlux, s’han tornat a mobilitzar contra els plans de l’empresa de reduir la plantilla per així millorar els resultats econòmics. Aquest cop els empleats, acompanyats pels components de la plataforma d’acomiadats de la companyia s’han concentrat davant les noves oficines al Passeig de la Zona Franca de Barcelona.
Fonts de la UGT de Catalunya, han explicat «els treballadors seguim en peu de guerra», per això, tot i haver-se finalitzat un primer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que ha afectat el 33% de la plantilla, s’ha decidit tornar a les mobilitzacions: «els dies vinents tornarem a fer aturades, no s’ha fixat la data exacta però sí que es faran durant tres dies a la setmana i que seran de tres hores cada dia», ha explicat, David Garcia, membre del comitè d’empresa. Hi ha una probabilitat alta que les aturades es facin els dimarts, dimecres i dijous de cada setmana, però això s’ha de decidir a l’assemblea de treballadors i està també subjecte a allò què es pugui acordar en una reunió pendent al CMAC.
Els treballadors de Titan, que tenen al seu comitè d’empresa representants de la UGT i COBAS, van convocar manifestacions i aturades durant el desembre contra la reducció del 33% de la plantilla.
Industrias Titan és una de les societats més potents del sector de la pintura. El grup és propietat de la família Folch-Rusiñol. Compta amb més de cent anys d’història, durant els quals mai va registrar pèrdues. L’any 2016 va tancar amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir uns beneficis de 2,3 milions.
Segons la UGT de Catalunya, la reducció de personal es vincula amb una operació financera fallida en la qual haurien participat els propietaris de Titan, la família Folch – Rusiñol. El sindicat parla de Famol, una societat de la qual va arribar a tenir el 25%. A més de la família Folch-Rusiñol, participaven a Famol altres grans financers, com el propietari de Mango, Isaak Andik i la família Lara, del grup Planeta, entre altres. Famol hauria servit per comprar accions del Banc Sabadell. Inicialment aquestes participacions van obtenir resultats molt positius, però més tard, el valor va caure fins a l’extrem que els propietaris de Titan haurien tingut unes pèrdues en l’esmentada de 90 milions. Per compensar aquestes pèrdues, segons el sindicat, la direcció de Titan s’ha proposat reduir un 10% la despesa en la plantilla de la fàbrica. HO ha fet amb diversos acomiadaments individuals i amb l’esmentat ERO aplicat amb l’oposició de la plantilla.