El trasllat de 122 treballadors trenca el diàleg social a l’Ajuntament de Barcelona

Els sindicats més representatius es planten davant del fet que no han estat consultats del canvi que per als afectats implica passar de dependre del consistori a un consorci participat majoritàriament per la Generalitat

Tomeu Ferrer
 
 
 
Protesta de treballadors de l'àmbit d'ensenyament de l'Ajuntament de Barcelona

Foto d’arxiu d’una protesta de treballadors de l’àmbit d’ensenyament de l’Ajuntament de Barcelona

Enrenou en el diàleg social a l’ajuntament de Barcelona. Els sindicats que formen part de la Mesa general de negociació amb el consistori han decidit a abandonar aquesta instància davant del que consideren una decisió unilateral de l’equip de govern que implica el trasllat de 122 empleats públics a un organisme que està participat majoritàriament per la Generalitat de Catalunya.

La tinenta d’alcaldia del consistori de Barcelona, Laia Ortiz, ha convocat una assemblea a les treballadores i treballadors de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) el 17 de gener vinent. En aquesta reunió s’informarà del nou model de funcionament del servei que suposarà, segons explica la UGT de Catalunya, el traspàs de 122 treballadors de l’ajuntament, funcionaris i funcionàries, al Consorci de Serveis Socials, participat majoritàriament per la Generalitat de Catalunya.

Davant la convocatòria de l’assemblea al Casinet d’Hostafrancs, molts dels treballadors i treballadores als quals s’ha avisat, van informar els sindicats. La sorpresa va venir quan els representants dels empleats públics van constatar que ningú des de l’Ajuntament havia comunicat res, contravenint el que ha estat una pràctica habitual en qualsevol operació con l’esmentada.

La primera reacció dels sindicats amb presència a la mesa general de negociació, CCOO, UGT de Catalunya i SAPOL, ha estat abandonar aquesta instància que, precisament començava a preparar la negociació del nou conveni col·lectiu de l’Ajuntament de Barcelona.

Eusebio Mesa, secretari general d’acció sindical de la UGT a l’Ajuntament de Barcelona, considera que: “tot i que suposarà una modificació substancial de les condicions de treball d’aquests treballadors i, en aquesta situació, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEB) obliga a portar la negociació del traspàs a la Mesa General”.

El fet que no es negociï el traspàs pot tenir conseqüències en aspectes clau de la situació dels treballadors públics. No en l’àmbit salarial, perquè acostuma a salvaguardar-se, sinó en el contingut dels convenis que s’apliquen en una institució i l’altra, afirmen fonts sindicals consultades.

Davant la situació creada, els sindicats reclamen que l’ajuntament els convoqui i els informi de les condicions en què es produirà el canvi de situació dels treballadors i treballadores. No obstant això, abans de l’assemblea que ha convocat la tinenta d’alcalde les tres organitzacions han decidit cridar els treballadors afectats per decidir conjuntament les noves passes a fer.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Generalitat i Ajuntament de Barcelona treballen per unir en una entitat tota l'atenció a la infància i adolescència

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*