Ajornat el judici dels estudiants Isma i Dani, que havia de celebrar-se el 9 de març

La suspensió es basa en la malaltia de l'advocada de l'Ajuntament de Barcelona i la nova vista el produirà el 30 de juny i el 2 de juliol, després de les municipals.

Tomeu Ferrer
 
 
 
L'Isma intervé a la facultat de Física, al fons el Dani Foto: Enric Català

L’Isma intervé a la facultat de Física, al fons el Dani Foto: Enric Català

El judici que s’havia anunciat contra els dos estudiants de Barcelona, Isma i Dani, detinguts durant la vaga general de març de 2012, que s’havia de celebrar dilluns vinent, dia 9 de març a la Ciutat de la Justícia ha quedat ajornat, segons fonts del gabinet jurídic de CCOO, que duu la defensa dels dos estudiants.

Davant la informació el comitè que dóna suport a l’Isma i el Dani han decidit ajornar la concentració que s’havia convocat per dilluns en suport dels dos estudiants fins que se sàpiga la nova data.

Fonts de la defensa dels dos estudiants han indicat que la raó esgrimida pel jutjat per ajornar el judici és la malaltia de l’advocadessa de l’Ajuntament de Barcelona. El jutjat penal número 5 de Barcelona ha resolt ajornar la vista fins els dies 30 de juny i 2 de juliol.

Una de les interpretacions a l’ajornament que es fan des dels col·lectius que donen suport als dos estudiats barcelonins que, cal recordar-ho, tenen peticions de penes que superen els nou anys de presó en els dos casos, és que la nova convocatòria se situaria després de la celebració de les eleccions municipals de Barcelona. Una segona consideració té a veure amb que la possible celebració del judici podria fer-se en un moment en què els estudiants estiguin de vacances. A més, la vista del judici es feia enmig d’una intensa campanya de solidaritat que supera l’àmbit de Catalunya, cosa que no hauria agradat especialment a les acusacions particulars, Ajuntament de Barcelona i Generalitat, que han demanat penes de tres i quatre anys que podrien sumar-se a una eventual condemna.

Diverses fonts jurídiques consultades consideren que les acusacions particulars podrien, si hi hagués voluntat política de fer-ho, retirar les seves peticions de presó contra els dos joves estudiants.

l’Isma i el Dani, que van ser detinguts juntament amb un altre company acusats de formar part d’un grup organitzat per generar aldarulls. El seu cas ha estat objecte d’una intensa campanya de solidaritat en què han participat pràcticament tots els sindicats i associacions d’estudiants, que han vist en el cas un intent de criminalitzar el dret de vaga i la protesta.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Una campanya a les xarxes reclama que el nou Ajuntament de Barcelona retiri l'acusació a Isma i Dani
  2. Una campanya a les xarxes reclama que l'Ajuntament de Barcelona retiri l'acusació a Isma i Dani

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*